marți, 19 martie, 2024

Ministerul Afacerilor Interne a început procedura pentru achiziția de autospeciale pentru structurile sale

Distribuie:

Publicat:

A fost publicat anunțul de organizare a unei licitații publice pentru autovehicule, în valoare de peste 100 milioane lei
Ministerul Afacerilor Interne a început procedura pentru achiziția de autospeciale pentru structurile sale, la data de 16 martie a.c., fiind publicat în SEAP anunțul cu privire la organizarea unei licitații publice pentru încheierea unui acord-cadru de furnizare de autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autobuze și motociclete necesare desfășurării în bune condiții a activităților operative.
Pentru fiecare dintre cele 20 de loturi de vehicule menționate în anunțul de organizare a licitației publice se vor încheia contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare 30.11.2018.

Având în vedere suma de bani disponibilă, urmează să fie achiziționate cel puțin 700 de mașini de poliție, 140 de autovehicule de intervenție și patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reținuți, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliție, 90 de autovehicule pentru munca specifică Poliției de Frontieră.
La repartizarea pe loturi s-au avut în vedere următoarele criterii: ponderea deficitului și necesarul structurii, starea tehnică și vechimea parcului auto, precum și prioritățile de dotare ale structurilor cu atribuții de combatere a infracționalității economico-financiare sau judiciare (în special a celor care vin în contact direct cu cetățeanul), a asigurării mobilității structurilor cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.
În prezent, din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrarea ale structurilor MAI sunt asigurate 53,7% mijloace transport.

Dintre acestea, 25% au o vechime de exploatare cuprinsă între 5 și 10 ani.
Prin această achiziție, MAI începe practic demersurile din acest an pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați, alte investiții urmând să se facă în echipamente de protecție sau pentru reabilitarea unor sedii, inclusiv a unor posturi de poliție.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 03.05.2018, ora 16:00, data limită de evaluare a ofertelor fiind 31.08.2018, ora 18:00. Durata acordului este de șase luni, iar valoarea este cuprinsă între 85.394.316,96 și 100.818.781,75 lei, fără TVA. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img