joi, 28 martie, 2024

Ministerul Educatiei vrea ca lucrarile la evaluarile nationale si bacalaureat sa fie corectate ONLINE

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Educatiei Nationale doreste ca, din 2018, lucrarile de la evaluarile nationale, dar si de la examenele de definitivat si titularizare sa fie corectate online, iar cadrele didactice pot face acest lucru chiar si de acasa, in schimb asociatiile de parinti se opun acestei initiative.

Lucrarile, arata ministerul, ar urma sa fie criptate cu ajutorul STS.
„Se schimba absolut tot ce inseamna concursuri, ca e vorba despre evaluarile nationale, ca este concurs de directori sau examen de definitivat si titularizare, propunerea si hotararea ministerului a fost ca sa se implementeze o evaluare online prin care toate evaluarile sa fie scanate, iar corectare se va face de evaluatori aleatori. Metodologia spune ca aceasta evaluare se poate face si de acasa. Noi, ca reprezentanti ai parintilor, nu suntem de acord cu aceasta evaluare deoarece nu exista un cadru institutional in care se poate face aceasta evaluare”, a explicat vicepresedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti, Eugen Ilea.
Noua schimbare nu ii bucura nici pe elevi, acestia facandu-si griji pentru securitatea lucrarilor de la evaluarile nationale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img