marți, 19 martie, 2024

Ministerul Mediului a dat aviz pozitiv pentru uciderea a peste 100 de animale salbatice. Acuzatii uluitoare ale ecologistilor

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Mediului pregatese un ordin care ar putea permite uciderea, in fiecare an, a peste 100 de animale salbatice. Mai exact, ministerul Mediului, Apelor si Padurilor ar vrea sa dea liber la uciderea anuala a 140 de ursi.

„Sunt vizate animalele agresive”, este justificarea autoritatilor. Vineri, 21 iulie, a avut loc si o dezbatere publica, la care au participat vanatori si ecologisti. Primii si-ar dori sa ucida pana la 500 de exemplare, in timp ce ecologistii se opun categoric ideii de a distruge cea mai importanta populatie de ursi din Europa.

In prezent, legislatia romaneasca permite lichidarea ursilor doar in cazuri extreme. Daca nu exista alta solutie, ministrul Mediului poate da un ordin. Cei care sunt pentru uciderea animalelor se plang ca dureaza 5 zile pana primesc aprobarea. Ecologistii au acuzat Ministerul ca a pregatit in taina dezbaterea publica. La evenimentul de vineri au participat doar 2 voluntari si in jur de 20 de vanatori, informeaza stirileprotv.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img