joi, 25 aprilie, 2024

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, chemat la raport in fata premierului Mihai Tudose. Ce solutii vor fi adoptate dupa crima din Suceava

Distribuie:

Publicat:

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, un raport cu masurile avute in vedere dupa tragicul incident petrecut la Suceava, cand un agent de politie a fost injunghiat mortal de un tanar, au precizat surse oficiale pentru AGERPRES. 

In paralel, luni, de la ora 10.30, conducerea MAI va avea o intrevedere la sediul ministerului cu reprezentanti ai tuturor structurilor sindicale din Politie, iar premierul va discuta la Palatul Victoria, incepand cu ora 11.00, cu o delegatie a Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania. 

Discutia prim-ministrului cu sindicalistii vizeaza drepturile si obligatiile politistilor in vederea luarii unor masuri care sa conduca la evitarea situatiilor de genul celei petrecute la Suceava.

Prim-ministrul a declarat, sambata, ca niciun politist nu va mai patrula singur, echipa urmand sa fie formata din patru oameni. 

“Din punctul meu de vedere, nu mai vreau patrule de unul singur. Atunci cand ai un singur politist, care trebuie sa patruleze intr-o zona – se subintelege ca acea zona are un potential infractional sau negativ – el isi pune gratuit viata in pericol. Nu poti sa il trimiti de unul singur. Se vor trimite echipe, chiar daca este vorba de echipe mixte alcatuite din politisti si jandarmi”, a declarat Tudose pentru AGERPRES. 

Politistul Sorin Vezeteu a fost injunghiat mortal joi seara, in timp ce era de serviciu in Postul de Politie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul, Ioan Besa, a fost arestat pentru 30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img