News Flash:

Ministrul Agriculturii, esec de 400 de milioane de euro

22 Iunie 2015
1611 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania a pierdut 400 milioane euro, plati pentru proiectele de dezvoltare rurala PNDR 2007-2013.
 
Conform unui document al Consiliului de Agricultura si Pescuit obtinut de jurnalistii de la ecopolitic.ro, Romania nu a obtinut prelungirea termenului de rambursare a platilor pentru proiectele de dezvoltare rurala.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a cerut Comisiei Europene extinderea cu sase luni a termenului de rambursare a platilor pentru proiectele de dezvoltare rurala PNDR 2007-2013, sperand ca poate sa salveze cele 400 milioane de euro.
 
Chiar daca declaratiile facute inainte de aceasta solicitate erau optimiste, Daniel Constantin nu a reusit sa obtina prelungierea de care avea nevoie.
 
"Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, a explicat ca procedura legislativa nu ar permite Comisiei Europene modificarea actelor juridice europene si ca ar fi nevoie de acceptul Consiliului si Parlamentului European", scria ministerul condus de Daniel Constantin intr-un comunicat prin care este confirmat esecul negocierilor.

Un oficial al ministerului Agriculturii a declarat ca "fermierii romani au renuntat la proiecte europene in valoare de aproape 1 miliard de euro, din cauza lipsei banilor necesari propriei finantari, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013".
 
Potrivit surselor din ministerul Agriculturii, ar fi vorba despre sute de fermieri care au decis sa rezilieze proiectele din proprie initiativa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0824 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013027 (s)