News Flash:

Ministrul Agriculturii la Vaslui. Vezi detalii

15 Octombrie 2016
1485 Vizualizari | 0 Comentarii
Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii, prezent vineri, 14 octombrie, la Vaslui, a propus o solutie  pentru seceta cu care tara noastra se confrunta de cativa ani.

Potrivit lui, Romania ar trebui sa tina cont de masurile luate de tari precum Portugalia, Turcia sau Spania.

"Acolo s-au construit lacuri mari, din care se da drumul la apa, prin gravitatie, la preturi minime. Romania are o multime de lacuri. Am discutat cu Ministerul Energiei, cu Ministerul Mediului si aceste lacuri sunt colmatate. Ele trebuie preluate la Ministrul Agriculturii si curatate, iar in zonele unde nu sunt lacuri, trebuie construite unele. Sigur, ca sa punem toata schema la punct, va dura ceva timp, dar decolmatarea lacurilor existente poate incepe si maine",  a declarat oficialul.

Ministrul Agriculturii a precizat ca alte solutii benefice pentru combaterea efectelor secetei in tara noastra ar fi instalarea de perdele forestiere, care au un rol foarte important in obtinerea de productii agricole semnificative pe timp de seceta, fara a fi nevoie de irigatii si utilizarea soiurilor rezistente la seceta.

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a anuntat, vineri, cu ocazia unei vizite la Vaslui, ca nu intentioneaza sa-si de demisia din Guvern si sa candideze la alegerile parlamentare din decembrie.

El a precizat ca doreste sa se intoarca la Bruxelles, pe postul detinut inainte de a fi numit ministru.

'Nu voi participa la niciun fel de alegeri. Intentia mea este sa-mi duc la bun sfarsit mandatul si cu voia Domnului sa ma intorc la Bruxelles', a declarat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii a fost prezent, vineri, la Vaslui, unde a vizitat un abator de pasari si a apreciat faptul ca in agricultura vasluiana exista astfel de 'investitii serioase'. Irimescu s-a aratat nemultumit de activitatea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, care a intarziat nepermis evaluarea unor proiecte, ceea ce a dus la pierderea unor finantari si a subliniat necesitatea continuarii investitiilor in agricultura, care pot duce la dezvoltarea zonelor rurale.

ministrul agriculturii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1082 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013076 (s)