marți, 23 aprilie, 2024

Ministrul Comunicatiilor la Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a fost present luni, 25 septembrie, la Vaslui, unde s-a intalnit cu prefectul Eduard-Andrei POPICA, subprefectul Mircea Gologan si vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan.

Discutiile au fost legate de implementarea proiectului RO-NET, privind construirea unei retele nationale de internet in banda larga in zonele defavorizate.

”In judetul Vaslui s-au montat peste 720 de kilometri de fibra optica si peste 6.300 de stalpi noi, fiind receptionate peste 70 de locatii. Este un proiect important, pentru ca reusim sa legam comunitati sarace, comunitati izolate de civilizatie, chiar daca acest lucru nu se intampla prin intermediul unei infrastructuri rutiere bine pusa la punct. Insa, consider ca proiectul va contribui la intensificarea comunicarii in aceste comunitati”, a precizat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Primul popas al ministrului Lucian Sova in judetul Vaslui a fost in satul Chitcani, comuna Costesti, unde a participat la receptia unei asemenea locatii, realizate in cadrul proiectului RO-NET.

”Sunt sigur ca exista foarte multi concetateni ai celor care locuiesc aici care, poate, lucreaza in strainatate si pentru care ar fi foarte important sa fie mai aproape de cei de acasa, macar prin intermediul comunicatiilor prin internet”, a spus ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Lucian Sova a mai avut o intalnire cu primarii ale caror comune beneficiaza de proiectul RO-NET.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img