joi, 28 martie, 2024

Ministrul Educatiei a declarat ca toate scolile din tara vor avea internet Wi-fi

Distribuie:

Publicat:

Ministrul EducatieiPavel Nastase, a declarat marti intr-o conferinta de presa ca toate scolile din tara vor avea internet prin Wi-fi si nu numai “internet la punct fix”.

“In momentul de fata, din punct de vedere al logisticii informatice, toate scolile din Romania sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect in programul de guvernare si il pregatim chiar acum pentru a fi finantat din fonduri europene, care se numeste ‘Campusul Scolar’. Deci in scolile unde nu avem Wi-fi vor fi instalate echipamente corespunzatoare, astfel incat sa avem posibilitatea ca toate scolile, peste patru ani, sa fie conectate la internet din clasa, nu ca punct fix. Pentru aceasta avem si in buget prevazuti bani pentru dotarea acestor scoli, iar banii acestia vor merge spre scolile din mediul rural, pentru ca unele ori nu au, ori au echipamente depasite”, a spus ministrul.

El a afirmat ca ar putea fi luata in calcul posibilitatea aducerii de la universitati in scoli a calculatoarelor care se schimba, acolo unde unitatile de invatamant nu detin astfel de aparatura pentru a se putea derula orele de Tehnologia Informatiei si Telecomunicatiei.

“(…) Avem in zona universitara, spre exemplu, la specializarile de informatica, parcuri de calculatoare, laboratoare care se schimba, tehnologic vorbind, o data la doi, trei ani. Calculatoarele care ies din folosinta aici pot fi transferate la aceste scoli, pentru ca, la gimnaziu, spre exemplu, activitatile, disciplina respectiva care se va tine pe calculator nu necesita echipamente de ultima generatie. Calculatoarele, sa spunem cu o dotare medie, pot fi folosite pentru aceste discipline. (…) Va fi un consilier al ministrului care se va ocupa doar de aceasta problema, va culege informatii din zona IT, din zona universitatilor cu aceste echipamente, inspectoratele vor centraliza aceste cerinte si apoi vom face distributia in teritoriu”, a sustinut Pavel Nastase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img