marți, 23 aprilie, 2024

Ministrul Educatiei, Liviu Pop propunere o serie de schimbari in educatie: Testele ar putea fi corectate de acasa

Distribuie:

Publicat:

Ministerul intentioneaza ca, de anul viitor, lucrarile de la evaluarile nationale si de la examenele de definitivat si titularizare sa fie corectate on-line, iar cadrele didactice sa poata face acest lucru chiar si de acasa.  Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a avut o discutie cu sindicatele, care s-au declarat de acord, in principiu, cu modificarile propuse de minister. 

De partea cealalta, asociatiile de parinti se opun acestei initiative. 
“Se schimba absolut tot ce inseamna concursuri, ca e vorba despre evaluarile nationale, ca este concurs de directori sau examen de definitivat si titularizare, propunerea si hotararea ministerului a fost ca sa se implementeze o evaluare on-line prin care toate evaluarile sa fie scanate, iar corectarea se va face de evaluatori aleatori. 

Metodologia spune ca aceasta evaluare se poate face si de acasa. Noi, ca reprezentanti ai parintilor, nu suntem de acord cu aceasta evaluare, deoarece nu exista un cadru institutional in care se poate face aceasta evaluare”, a explicat vicepresedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti, Eugen Ilea. Noua schimbare nu ii bucura nici pe elevi, acestia facandu-si griji pentru securitatea lucrarilor de la evaluarile nationale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img