joi, 28 martie, 2024

Ministrul Energiei iese la rampa dupa discutiile dintre Iohannis si Trump privind dezvoltarea unor reactoare nucleare: ‘Este un subiect modern’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat joi, că preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu omolgul său american, Donald Trump despre dezvoltarea unor reactoare nucleare de mică putere, “small modular reactor”, existând un memorandum semnat cu o firmă din SUA în acest sens.

“Din informațiile pe care le-am primit din presă, s-a discutat despre energia nucleară. Ceea ce s-a discutat e un subiect pe care l-am abordat cu partenerii strategici din SUA de multe ori la minister. Se cheamă small modular reactor. Este un subiect modern. Noi avem un memorandum de înțelegere cu o firma din SUA pentru dezvoltarea acestor reactoare nucleare de mică putere care sunt modulare", a explicat Anton Anton, într-o conferință de profil, conform Mediafax.

Ministrul a adăugat că aceste reactoare aduc un plus de siguranţă şi sunt mai simple din punct de vedere tehnic.

"Ele (reactoarele nucleare n.r.) sunt mult mai sigure și mai puțin complicate față de ceea ce avem ca centrală nucleară. Eu cred că ăsta este subiectul abordat de cei doi președinți", a mai declarat acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img