News Flash:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, reactie acida: "Sunt multi cei care cred ca le stiu pe toate"

25 Ianuarie 2018
630 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca „sunt multi cei care cred ca le stiu pe toate”. Comentariul ministrului vine la o zi dupa ce a anuntat ca joi, in cadrul Consiliului JAI, il va intreba pe omologul sau din Danemarca de ce autoritatile din aceasta tara "prefera atitudinile critice la adresa Romaniei", in loc sa solicite in scris, "asa cum s-a convenit", un angajament al autoritatilor romane privind asigurarea unor conditii corespunzatoare in penitenciare.

„Sunt multi cei ce cred ca le stiu pe toate! Returnarea cetatenilor romani, detinuti in penitenciare din strainatate, poate fi realizata in conditiile unei garantii scrise prin care se asigura detentia in spatiile corespunzatoare standardelor europene !”, scrie Tudorel Toader, pe Facebook.

Tudorel Toader a postat, miercuri seara, un mesaj pe Facebook ca reactie la declaratia premierului Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, care a cerut un sistem mai sever cu statele care nu isi indeplinesc obligatiile in ceea ce priveste drepturile omului.

”Citesc faptul ca, Lars Lokke Rasmussen, premierul Danemarcei, a cerut astazi (miercuri – n.r), in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, accelerarea procedurilor pentru extradarea  infractorilor straini si un sistem mai dur pentru sanctionarea tarilor care nu respecta standardele in domeniul drepturilor omului. Reamintesc ca instanta suprema din Danemarca a decis in 2017 ca patru cetateni romani, acuzati de trafic de persoane, nu pot fi extradati deoarece conditiile din penitenciarele din Romania le-ar incalca drepturile”, a scris Toader.

Acesta vorbeste despre faptul ca, in 2017, a avut trei intrevederi cu ministrul Justitiei din Danemarca, doua intrevederi cu ambasadorul Danemarcei la Bucuresti, iar doua delegatii parlamentare din Danemarca au vizitat Romania, pe aceeasi tema.

”De fiecare data am convenit asupra faptului ca le vom oferi garantii scrise pentru detentia in conditii corespunzatoare, urmand sa ne adreseze o solicitare scrisa in acest sens! Ma intreb, oare de ce autoritatile din Danemarca prefera atitudinile critice la adresa Romaniei, in loc sa ne adreseze solicitarea in scris, astfel cum am tot convenit?”, a continuat Tudorel Toader.

Acesta a explicat ca va pune aceasta intrebare premierului danez, in cursul zilei de joi, la Sofia, in cadrul Consiliului JAI.

Instantele nationale ar trebui sa poata expulza infractori straini mai usor, a declarat, miercuri, la Consiliul Europei, premierul danez Lars Lokke Rasmussen, precizand ca este necesar si un sistem mai sever cu statele care nu isi indeplinesc obligatiile in ceea ce priveste drepturile omului.

Rasmussen a facut aceste afirmatii in contextul in care Curtea Suprema din Danemarca a decis, anul trecut, ca patru romani acuzati de trafic de fiinte umane nu pot fi extradati deoarece conditiile din penitenciarele din Romania contravin Conventiei Europene pentru Drepturile Omului.

“Nu este corect ca tari cum este Danemarca sa ajunga sa gazduiasca infractorii straini, din cauza conditiilor proaste din penitenciarele din tarile lor. Avem nevoie de un sistem care sa fie mai sever cu statele care nu isi indeplinesc obligatiile in privinta drepturilor omului. De asemenea, este necesar un sistem care sa nu interfereze prea mult in tarile care trateaza cu seriozitate drepturile omului”, a spus Rasmussen in fata Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

Rasmussen a precizat ca in aprilie Danemarca va gazdui o conferinta sub egida Consiliului Europei, in care se va discuta reforma sistemului Conventiei Europene pentru drepturile omului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 35 queries | Mysql time :0.056588 (s)