marți, 16 aprilie, 2024

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, noi detalii despre salarii: “Dupa aplicarea legii am intalnit multe greseli de calcul”

Distribuie:

Publicat:

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a vorbit la Antena 3 despre cele mai recente schimbari salariale si din domeniul contributiilor.

”In sistemul sanitar am facut toate aceste modificari dupa cum este scris in programul de guvernare. La ora actuala suntem peste media europeana. In legea salarizarii, la absolut toate categoriile de bugetari sunt cresteri. Este adevarat, vor ajunge la aceste salarii in 2022, cand legea va fi implinita, ca sa spun asa, pana atunci cresterile vor fi etapizate. A fost acel transfer al contributiilor, dar de anul viitor se va creste pe diferenta, cresterile mari vor fi la cei cu salarii mai mici” a spus ministrul.

Despre scaderile salariale intalnite in practica:

”Dupa aplicarea legii am intalnit multe greseli de calcul. Intreaga noastra directie de salarizare din minister discuta cu institutiile unde se intampla aceste scaderi. Am avut surprize neplacute inclusiv la nivelul justitiei. In afara de Curtea de Apel Bacau, in rest erau gresite peste tot” a precizat Lia Olguta Vasilescu.

”Toti avem tendinta sa devenim lideri de sindicat, sa ne aparam ce avem in subordine. De aceea s-a luat decizia ca niciun ministru sa nu participe la sedinta din Parlament. Daca la 1 ianuarie erau salarii scazute pentru 3% dintre bugetari, acum sunt pentru 1%”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img