vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Transporturilor, anunt ISTORIC: cati kilometri de autostrada vrea sa inaugureze in 2018

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a facut un anunt foarte indraznet in Comisia de Transporturi din Camera Deputatilor. El a anuntat ca pentru anul 2018 obiectivul este sa dea in folosinta cel putin 150 de kilometri de autostrada.

Felix Stroe sustine ca ”in aceasta perioada se lucreaza intens pentru a se face recuperari” si a precizat ca in Ministerul Transporturilor exista 18 autostrazi in lucru, pentru fiecare in parte fiind desemna cate un departament special, care are ca obiectiv monitorizarea si supravegherea lucrarilor. Stroe a explicat ca in ritmul in care se lucreaza acum, in anul 2018 obiectivul este sa dea in folosinta cel putin 150 de kilometri de autostrada. O masura care va facilita investitiile, conform ministrului Transporturilor, este separarea din CNAIR. Vor fi despartite partea de investitii de cea de mentenanta a autostrazilor. ”Se lucreaza din mers la aceasta masura si va intra in functiune CNIR (Compania Nationala de Investitii Rutiere)”, a spus Stroe.

O alta masura anuntata de ministrul Transporturilor priveste Dunarea. El a explicat ca, in acest moment, partea bulgara nu este interesata de dragajul Dunarii, dar s-a obtinut acordul verbal, urmeaza si cel scris, din partea bulgarilor pentru ca partea romana sa efectueze intreg dragajul pe Dunare. ”Odata finalizat dragajul pe Dunare, estimarea noastra este ca va spori transportul comercial de patru sau cinci ori fata de cat este in prezent, ceea ce va face mult mai atractiv portul Constanta”, a mai spus ministrul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img