vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul Turismului a intrat in RAZBOI cu ASF-ul! Avertisment fara precedent

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Turismului pare ca a declansat un adevarat razboi cu ASF. Ministrul sustine ca institutia taraganeaza discutiile privind implementarea unei ordonante si trimiterea unor documente cruciale catre Comisia Europeana. “Ne-au trimis o analiza SWAT de ce nu putem face nu stiu ce. Lipsa de profesionalism”, acuza Mircea Titus Dobre.
“Dupa cum stiti, pe 30.08 am aprobat modificarea ordonantei 107/1999 privind garantarea pachetelor de servicii turistice datorita faptului ca Romania, la ora actuala, este intr-un pre-infringement pentru ca nu am transpus directiva din 1990 astfel incat pana la 31.12.2017 trebuie sa venim cu masuri concrete care trebuie trimise mai departe la Comisia Europeana privind pasii facuti. Suntem intr-un impas pentru ca dupa momentul aprobarii ordonantei trebuia sa realizam un ordin comun intre ministrul Turismului si presedintele ASF-ului. Suntem intr-un impas datorita faptului ca in urma discutiilor de 4 luni de zile, din luna a 6 a, am inceput discutiile cu asiguratorii, cu ASF-ul, cu ARD si cu FNGCIMM. Am vrut sa facem un circuit corect.Suntem in impas datorita ASF. Trebuie sa intelegem ca suntem 2 institutii publice care trebuie sa lucram pentru cetatenii Romaniei.

Fac un apel catre ASF, catre cei care se ocupa de asiguratori sa se ocupe de interesele cetatenilor si sa primeze, pentru ca sunt platiti din bani publici. Daca nu, ne vedem in Parlament. Cred ca este cel mai corect. Nu invinovatesc actualul presedinte, pentru ca el si-a inceput mandatul pe 29.06.2017 si inca e in perioada in care trebuie sa vada ce se intampla acolo.
Dar trebuie sa intelegem ca toate functiile sunt efemere si cand le-am obtinut, trebuie sa facem bine cetatenilor si nu rau.”, a declarat Mircea Titus Dobre  intr-o conferinta de presa.
Ministrul sustine ca documentul trimis recent de ASF dovedeste lipsa de profesionalism a institutiei.
“Taraganeaza, nu dau nimic. Ieri am primit, intr-adevar, dupa multe insistente. (…) L-am sunat pe presedintele ASF de l-am innebunit. “Suntem in criza de timp”. De 4 luni de zile discutam, arunca vina unul pe altul. E o problema institutionala. E urat ceea ce au trimis. Lipsa de profesionalism. Dar au analiza SWAT. Asta am primit din partea ASF, o analiza SWAT de ce nu putem face nu stiu ce. Dar cred ca trebuie sa intelegem un lucru:ca trebuie sa identificam ce putem face, ca de-aia suntem pusi pe acele pozitii. Nu vrem sa intelegem, trebuie sa plecam.Unde?Si in privat, daca suntem asa de profesionisti.”, a completat ministrul.
Mai mult, Dobre aduce acuzatii voalate si la adresa unor reprezentanti ai institutiei.
“Cred ca toti cetatenii sunt obligati sa faca RCA, dar nu toate firmele de asigurari sunt obligate sa ofere acest produs. Toti cetatenii trebuie sa faca asigurare impotriva dezastrelor, dar nu toate firmele de asigurari sunt obligate sa vanda acel produs. Ok…Cred ca trebuie sa coboram putin cu picioarele pe pamant si sa se inteleaga ca asiguratorii functioneaza pe baza banilor primiti de catre cetatenii Romaniei. Eu am inteles, orice companie trebuie sa aiba profit, dar facem si noi pentru cetatenii Romaniei ceva corect? Cred ca trebuie sa mai coboram putin cu picioarele pe pamant…unele institutii sau reprezentanti ai institutiilor, ca nu pot sa bag toate institutiile.”, a conchis Mircea Titus Dobre.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img