vineri, 29 martie, 2024

Minivacanta de patru zile! Vezi cand

Distribuie:

Publicat:

Bugetarii vor avea o minivacanta de patru zile, intre 12 si 15 august, Executivul urmand sa declare ziua de 14 august 2017 ca zi libera, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de joi.

Guvernul intentioneza sa declare ziua de 14 august libera pentru a face ”o punte” intre weekendul 12-13 august si ziua de 15 august, cand va fi sarbatorita Adormirea Maicii Domnului.
Potrivit Codului Muncii, Adormirea Maicii Domnului este zi nelucratoare de sarbatoare legala in care salariatii trebuie sa primeasca liber de la serviciu.
In luna mai, Guvernul a decis sa declare ziua de 2 iunie sa fie libera, astfel ca bugetarii au beneficiat de o minivacanta de cinci zile, intre 1 si 5 iunie.

Romanii au 14 zile libere in 2017, stabilite pentru sarbatori publice sau religioase, cu doua zile mai mult fata de anul trecut, dintre care doar trei pica in weekend.
Codul Muncii prevede ca, prin hotarare a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitatile sanitare si pentru cele de alimentatie publica, in scopul asigurarii asistentei sanitare si, respectiv, al aprovizionarii populatiei cu produse alimentare de stricta necesitate, a caror aplicare este obligatorie.
De asemenea, salariatii care sunt nevoiti sa lucreze in zilele declarate sarbatori legale trebuie sa beneficieze de timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, ei trebuie sa primeasca, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, un spor la salariul de baza, ce nu poate fi mai mic de suta la suta din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img