joi, 25 aprilie, 2024

Mircea Lucescu, OUT de la nationala Turciei!?

Distribuie:

Publicat:

Mandatul lui Lucescu pe banca Turciei ar putea fi mai scurt decat ar fi anticipat oricine. Presa de la Istanbul vorbeste astazi despre posibilitatea ca Senol Gunes (65 de ani), antrenorul lui Besiktas, sa il inlocuiasca la finalul acestui sezon, relateaza digisport.ro.
“Pare a fi sfarsitul lui Lucescu”, titreaza astazi turkiyegazetesi.com.tr in legatura cu antrenorul care tocmai a ratat calificarea la Mondialul din Rusia, dupa infrangerea usturatoare, pe teren propriu, scor 0-3 in fata Islandei.
Romanul a fost adus intr-un moment greu pe banca nationalei Turciei, iar obiectivul impus a fost calificarea la Euro, nicidecum turneul final de anul viitor. Totusi, turcii sunt cunoscuti pentru faptul ca iau decizii la cald si nu au rabdare, astfel ca romanul ar putea fi demis in primavara.

Concret, presa de pe Bosfor sustine ca planul Federatiei e sa il numeasca pe Senol Gunes, antrenorul lui Besiktas, dupa ce acest sezon se va fi terminat. De altfel, tehnicianul “vulturilor” a fost in carti si inainte ca Lucescu sa fie numit, insa oficialii echipei de club nu au fost de acord cu despartirea de omul care le-a adus doua titluri la rand (perioada 2015-2017).
Astfel, Lucescu ar urma sa mai ramana in functie pana in mai, cand campionatul in Super Liga tuca se va fi incheiat, pentru ca apoi sa ii faca loc lui Gunes.
“Ma asteptam sa fie numit un antrenor de la noi, liber de contract. Lucescu este cel mai bun dintre antrenorii straini. Insa corect ar fi fost sa fie numit un selectioner turc. Cred ca nu este corect nici sa spun: “De ce l-au luat pe el?”. Ma astept ca el sa obtina rezultate bune”, a spus Gunes in momentul numirii lui “Il Luce”, potrivit presei din Turcia. Senol Gunes a mai fost pe banca Turciei in perioada 2000-2004, cand nationala semilunei a cunoscut cea mai buna perioada din istoria sa. In 2002, la Mondial, Hakan Sukur&Co au jucat finala mica, pe care au castigat-o in fata Coreei de Sud, scor 3-2. Anterior, in semifinale, turcii fusesera invinsi in-extremis de viitoarea campioana mondiala, Brazilia, scor 1-0.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img