marți, 19 martie, 2024

Mit sau adevar – la ce este bun cu adevarat uleiul de nuca coco

Distribuie:

Publicat:

Uleiul de nuca de cocos este laudat de ani de zile, fiind numit un produs miraculos pentru frumusete si sanatate. In aceste conditii, o tanara a vrut sa testeze pe propria piele beneficiile acestuia pentru a vedea daca functioneaza cu adevarat.

Ea a utilizat uleiul de nuca de cocos in mai multe feluri si la sfarsit a tras concluziile, publicate pe Mind Body Green.

Tratament pentru par

Allie White a dat pe par cu ulei de nuca de cocos si a asteptat cateva ore inainte de a-l spala. Apoi a mers la dus pentru o baie meritata. Ea a precizat ca a fost nevoie sa samponeze de mai multe ori pentru a-l indeparta. “A doua zi parul meu era mai moale si mai stralucitor decat fusese de ceva vreme”, a spus ea. Este recomandat si femeilor care utilizeaza des placa de par. Concluzia: functioneaza.

Hidratant

“Am folosit ulei de nuca de cocos ca o crema hidratanta pentru picioare timp de un an de zile si sunt fan”, a spus ea, facand o sugestie: important este sa astepti cel putin 30 de minute inainte de a te imbraca sau de a pleca undeva pentru a-i lasa timp sa intre in piele. Concluzia: functioneaza.

In loc de crema de ras

In ceea ce priveste acest lucru tanara a spus ca nu a functionat asa cum se astepta si ca nu recomanda. Concluzie: nu functioneaza.

Deodorant

Multe persoane sunt amatoare de produse facute in casa si recomanda acest produs pe post de deodorant, dar Allie White sustine ca cel mai probabil uleiul de nuca de cocos trebuie combinat cu alte produse. Singur, acesta nu are efectul asteptat. Concluzie: nu functioneaza.

Balsam pentru buze

La fel ca pielea, buzele au fost mai hitaratate dupa folosirea acestui ulei. Concluzia: functioneaza.

Antibacterian

Allie White a povestit ca s-a impiedicat si a cazut la metrou, alegandu-se cu rani la genunchi. Daca atunci cand era copil, plangea in timp ce o bandaja mama sa, acum a ales sa se trateze cu ulei de cocos aplicand un strat subtine in fiecare dimineata. Uleiul a redus probabilitatea ca rana sa se infecteze si a dus la o vindecare rapida. Concluzia: functioneaza.

Tratament pentru cuticule

Tanara s-a declarat foarte incantata de acest tratament, dupa ce a pus ulei de nuca de cocos pe un tampon de bumbac si apoi l-a aplicat pe cuticule. A doua a zi a putut sa impinga cuticulele fara probleme si sa dea cu oja linistita. Concluzia: functioneaza.

Folosit ca demachiant

In aceasta privinta Allie White a spus ca uleiul de cocos a indepartat cu adevarat tot machiajul de pe fata, dar ca procesul a durat foarte mult si ca nu este incantata. Concluzia: nerecomandat.

Crema pentru ochi

“Sigur, de ce nu? Nu am vazut nicio diferenta dupa utlizarea uleiului de nuca de cocos ca o crema pentru ochi, dar nu arata nici rau”, a notat ea. Concluzie: fiecare cum vrea.

Exfoliant

Pentru a crea exfoliantul, Allie White a amestecat ulei de nuca de cocos cu zahar brun si a fost fascinanta de rezultat, pielea fiind mult mai fina si moale. Concluzie: functioneaza.

Protectie solara

Fiind o persoana cu o piele sensibila, tanara a explicat ca soarele puternic i-a afectat pielea pe care aplicase ulei de nuca de cocos. Astfel, spune ea, uleiul acesta nu trebuie sa inlocuiasca produsele cu protectie solara. Concluzie: nu functioneaza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img