vineri, 19 aprilie, 2024

Miting de protest la Parlament: Sindicatele din administratia locala sunt nemultumite de legea salarizarii

Distribuie:

Publicat:

Sindicatele din administratia locala anunta ca, marti, angajatii primariilor si consiliilor judetene din toata tara ar putea intrerupe munca si declansa greva japoneza in administratiile Locale. Totodata, angajatii Garzii de Mediu si ai Agentiei de Protectie a Mediului vor inceta lucrul, timp de doua ore, nemultumiti de proiectul legei salarizarii.

Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca, marti, angajatii primariilor din toata tara vor declansa greva generala, iar in Bucuresti va fi organizat un miting in fata Palatului Parlamentului.

“Sunt doua tipuri de actiuni de protest. In primul rand va avea loc un miting in fata Palatului Parlamentului, care incepe la ora 11:00 si vor participa intre 5.000 si 10.000 de oameni. Iar in teritoriu va fi greva generala in toate primariile si consiliile judetene. Motivele protestului sunt legate, in primul rand, de lipsa grilei de salarizare pentru administratia publica locala”, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele SNFP, Sebastian Oprescu.

Functionarii publici din administratia locala sunt nemultumiti de faptul ca, prin noua lege a salarizarii unitare, veniturile functionarilor publici din primarii si consilii judetene nu vor mai fi stabilite prin lege, ci prin decizie a Consiliului Local. Reprezentantii sindcatelor spun ca, astfel, salariile functionarilor din administratia locala vor depinde de cat de obedienti vor fi fata de primar sau de consilierii locali. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img