vineri, 29 martie, 2024

Mituri despre pariurile sportive 

Distribuie:

Publicat:

Pariurile sportive sunt o distractie zilnica pentru milioane de oameni de zeci de ani, chiar de secole, in forma sa mai primitiva. Aceasta perioada de timp a oferit un teren fertil pentru nenumaratele mituri populare, care nu numai ca au radacini, ci si infloresc in mintea pariorilor. Daca va  plac pariurile sportive sau sunteti doar fani ai sportului rege, sigur ati auzit multe mituri de-a lungul timpului. Asadar, sa aruncam o privire asupra catorva dintre ele. 

Nimeni nu castiga pe termen lung
Acesta este cel mai raspandit mit dintre toate. Veti gasi milioane de pariori care pot confirma acest lucru si doar cativa care au reusit sa faca exact contrariul. Fiecare cultura are o vorba despre jocurile de noroc si despre pierderea banilor. Evident, acest mit nu a derivat dintr-o epifanie divina, deoarece marea majoritate a pariorilor pierd mult mai des decat castiga. Daca credeti ca acest lucru nu este cazul vostru, atunci pur si simplu verificati daca casele de pariuri castiga sau pierd bani an de an.
Adevarul: Sa clarificam acest lucru de la inceput. Pariurile nu au nimic de-a face cu jocurile de noroc. Evident, norocul trebuie sa fie de partea dvs., dar castigul obtinut din pariuri sportive este atribuit mult mai multor aspecte. Exista o diferenta enorma intre pariuri si sloturi, ruleta sau chiar blackjack. Sansele nu derivata din matematica, ci tine de ceea ce fac oamenii. In plus, cu totii stim ca greseala este omeneasca. Depinde de noi sa exploatam aceste greseli prin disciplina si spirit de observatie si sa profitam de pariuri.

Este mai usor sa castigi cu un buget mare
Acest mit este cel mai raspandit la sfarsit de saptamana, cand toate echipele favorite  castiga. Concluzia este prea binecunoscuta: daca ati paria 1000 lei ca o echipa va castiga acasa la cote de 1.20, ati castigat 200 lei fara efort. In mod evident, este mai usor sa castigati asa decat plasand un pariu pe un underdog  la o cota de 5.00 (sau un parlay la aceleasi cote) in cazul in care o miza de 50 lei ar fi oferit acelasi profit (200 lei). Este o matematica simpla. 
Adevarul: Efectuarea unui profit cu un buget mare este la fel de dificil ca si pariurile cu unul mic. Daca rulati sume mari de bani, riscul este de fapt mult mai mare, avand in vedere ca un pariu pierdut poate avea un impact serios asupra banilor necesari pentru a va acoperi nevoile de zi cu zi. Ar trebui sa fiti foarte atenti cand pariati mult, deoarece acest lucru poate avea un impact serios asupra sanatatii fizice si mintale.

Casele de pariuri sunt mai bine informate
Acesta este un mit cultivat de catre ele insele. El devine real atunci cand un pariu extrem de popular la cote mari esueaza. Aproape sunteti inclinati sa credeti ca acestea pot prevedea viitorul, sau pot sa detina informatii privilegiate, inaccesibile jucatorilor obisnuiti. O alta credinta comuna este ca au software de inalta tehnologie care le permite sa analizeze statistici si numere in fiecare minut si le ofera sfatul potrivit. Este aproape ca si cum pariurile ar fi pregatite pentru fiecare rezultat inainte de inceperea meciului.
Adevarul: Casele de pariuri sunt reprezentate de oameni care pot face greseli si estimari false. In unele ocazii, ele nu acorda atentie unor detalii critice, care pot ajuta la prezicerea mai exacta a rezultatului meciului. Daca vreti sa pariati pe meciurile dintr-o anumita liga (mai ales una mai putin populara), veti observa ca acest lucru se intampla aproape in fiecare zi de meci. Desi poate suna ca un cliseu, pariurile sunt o ciocnire a mintilor: casa de pariuri Winmasters, de exemplu,  impotriva pariorilor. Casa de pariuri, desigur, are experienta, cunostinte, software si simtitul pietii, dar ea poate fi invinsa de un parior inteligent si dedicat.
Nu puteti castiga la pariurile cu cote mari
Pariurile de tip back sunt adesea considerate "pariuri distractive". Puneti plasa o miza pe un underdog pentru a castiga contra unei echipe din Liga Campionilor sau puteti paria ca o echipa recent promovata va castiga campionatul. Nu va asteptati sa invingeti casele de pariuri, pariind la cote aproape sau mai mari de 5.00. Cu exceptia cazului in care aveti un buget fara limita si va puteti permite sa pierdeti 10-15 pariuri la rand. Parierea la cote mari este foarte riscanta.
Adevarul: Obtinerea de profit la cote mari este la fel de dificila ca si pariurile la cote mici. Totul se reduce la cote si la frecventa castigatoare. Daca, de exemplu, pariati la cote de 4.00 si aveti o probabilitate de castig de 30%, faceti profit. Pe de alta parte, daca castigati jumatate din pariuri la cote de 1,80, pierdeti bani.
Intrati pe biletu-zilei.com si informati-va cu privire la aceasta lume plina de mituri, dar fascinanta. Succes!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img