vineri, 19 aprilie, 2024

Modificarea Legilor justiţiei scoate oamenii în stradă. Protest în Piaţa Victoriei: „Vino în Piaţă! Justiţia e în pericol“ FOTO

Distribuie:

Publicat:

Protestatarii strânși miercuri seară pentru a manifesta împotriva modificărilor anunțate la legile justiției au început să se retragă din Piața Victoriei.

Cele câteva sute de persoane, potrivit numărului estimat la momentul de vârf al protestului, aveau pancarte inscripționate cu mesaje cum ar fi “M-am săturat să vă tot prind la furat”, “Jos labele de pe justiție”, Tu-Dorel, sluga model”, au scandat “Justiție, nu corupție”, “România, trezește-te!”, “PSD, ciuma roșie”, “Demisia”, au fluturat steaguri tricolore și au bătut la tobe, au suflat în fluiere și vuvuzele. 
 Mobilizarea pentru protestul din piața Victoriei s-a făcut pe rețelele de socializare. 

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția de procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României. O altă modificare propusă la pachetul de legi ale Justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției. 

Șeful statului, Klaus Iohannis, a reacționat la propunerile prezentate de ministrul Justiției, afirmând că acestea reprezintă un atac asupra statului de drept, independenței Justiției și împotriva luptei anticorupție.

ORA 21.57 Aproximativ 500 de persoane au blocat piața Victoriei, protestând față de modificările prevăzute la legile justiției

Aproximativ 500 de persoane au blocat miercuri seară piața Victoriei, traficul fiind restricționat în zonă, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

“Sunt câteva sute de persoane care au ocupat partea carosabilă, zona din fața guvernului. Jandarmii au căutat să limiteze ocuparea părții carosabile și le-au recomandat să rămână în mijlocul pieței, dar protestatarii au forțat cordonul de jandarmi. Nu au respectat măsura pe care noi am vrut să o luăm pentru a nu bloca circulația în zona respectivă. Nu au fost incidente, nu au fost violențe”, a afirmat Enache.

El a precizat că, având în vedere că protestul este neautorizat, se vor lua “măsurile care se impun”. 

SURSA: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img