sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Moduri in care relatia cu tatal influenteaza viata de cuplu a fiecarei femei

Distribuie:

Publicat:

Buna sau rea, relatia pe care ati avut-o cu tatal, biologic sau adoptiv, influenteaza modul in care veti relationa cu partenerul de viata. Daca tatal nu isi manifesta dragostea sau a fost absent, tot acest algoritm poate aparea in relatia cu partenerul de viata, putand deveni un cerc vicios. S-ar putea sa fiti atrase de parteneri care sunt, de asemenea, reci sau absenti in relatie, scrie bustle.com. Totul se intampla in subconstient, manifestandu-se pana cand o femeie este capabila sa sparga ciclul vicios, analizandu-si propriile emotii, si prin consiliere terapeutica. Printre semnalele care indica acest lucru se afla:

Frica de abandon Daca ati crescut cu un tata care nu a fost prezent sau care nu v-a oferit atentia de care aveati nevoie, atunci s-ar putea sa va confruntati cu frica de abandon, potrivit terapeutului Sonja Keller. Din motive evidente, acest lucru poate duce la tot felul de probleme in relatia de cuplu.

Dezvolti convingerea ca toti barbatii sunt la fel Daca tatal tau a fost infidel, te vei astepta ca toti ceilalti barbati (sau parteneri, in general) sa fie predispusi la un astfel de comportament. Nu este surprinzator ca aceasta credinta va poate afecta relatiile cu partenerii viitori si poate necesita o „resetare“ a creierului pentru a putea trece de ce s-a intamplat in trecut.

Aveti nevoie de validare constanta Daca ati crescut intr-un mediu lipsit de incredere, este absolut normal sa fiti suspiciosi in relatie. Nu veti avea incredere in partener, ii veti verifica constant telefonul si il veti suspecta de infidelitate. Veti cere dovezi de dragoste destul de frecvemt. Acest lucru poate fi obositor si, in cele din urma, il vei impinge la gestul care iti provoaca cea mai mare frica.

Nu lasati barbatii sa se apropie Lipsa afectiunii tatalui tau te doare si acum? Te poate urmari o vreme indelungata acest lucru. „O relatie proasta cu tatal tau te poate face sa nu accepti ca alti barbati sa se apropie de tine, emotional“, spune psihologul.  

Folosesti sexul pentru a te simti iubita Toate femeile se simt iubite dupa ce fac sex cu partenerul. La acest lucru contribuie atat apropierea fizica, dar si explozia de hormoni. Dar, uneori se poata ca acesta sa fie un lucru nu foarte sanatos pentru psihicul tau. Este valabil mai ales atunci cand stima ta de sine se bazeaza pe interesul sexual al partenerului, in opinia lui Keller. În mod evident, sexul nu este o sursa sanatoasa de incredere in sine si, de obicei, va duce la probleme pe parcursul relatiei.

Urasti sa fii singura În stransa legatura cu teama de abandon este si teama de singuratate. Gandul te ingrozeste atat de tare, incat vei putea fi prins in capcana unor relatii nesanatoase. Acest lucru este cauzat de faptul ca stima de sine este redusa, ceea ce va va impiedica sa credeti ca veti reusi sa va implicati intr-o relatie sanatoasa.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img