News Flash:

Monitor fetal - pentru monitorizarea inaintea si in timpul travaliului.

8 Octombrie 2014
1550 Vizualizari | 0 Comentarii
monitor fetal

Monitorul fetal sau dopplerul fetal este un aparat medical care permite monitorizarea fatului. Este neinvaziv si exact, cu ajutorul sau se poate stabili starea fatului si se pot observa bataile inimii sale. Monitorizarea fetala se realizeaza in timpul sarcinii, travaliului, este una din cele mai bune metode de a tine o evidenta a ritmului inimii fatului, principalul indicator al starii sale. Doppler sau monitor fetal gasesti la Numeris, aceste aparate sunt cruciale in monitorizarea prenatala, ofera informatii pretioase asupra starea fatului, medicul poate sa reactioneze imediat in cazul unui incident.

Aceste monitoare fetale sau dopplere fetale sunt aparate medicale foarte utile, pot fi folosite si acasa pentru monitorizarea ritmului inimii fatului, iar desi acestea nu sunt periculoase, medicii de regula recomanda impotriva acestui lucru deoarece fara pregatire medicala nu pot fi folosite corect.

Monitorul fetal este folosit mereu in timpul travaliului pentru verificarea modului in care fatul se comporta si ce reactii are la contractiile gravidei. Ritmul inimii fatului poate fi ascultat constant sau intermitent, in functie de indicatiile doctorului si dotariile spitalului. Datorita faptului ca ritmul inimii fatului este singura modalitate de semnalare a unei probleme pentru fat, acesta este monitorizat cu atentie de catre medic folosind un monitor fetal, orice schimbare este un semn important.

Unele schimbari sunt de bun augur si indica faptul ca fatul se descurca bine, nu este deranjat si nu sufera in nici un fel, de exemplu cand se misca, ritmul inimii sale creste, la fel cum si ritmul inimii noastre creste cand facem exercitii. Insa, sunt si semne care indica probleme, daca fatul are un ritm ridicat constant de pilda. Acestea pot indica afectiuni mari sau probleme mai mici care pto fi rezolvate usor prin schimbarea pozitiei gravidei, mai multe lichide sau oxigen suplimentat.

Desigur, in functie de situatie, pot fi necesare si alte interventii, includerea de anumite medicamente in tratament sau interventii mai serioase precum o cezariana. Toate aceste reactii trebuie sa fie rapide, pentru acest lucru si informatiile primite trebuie sa fie precise, exacte si constante; pentru acest lucru exista monitoarele fetale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 24 queries | Mysql time :0.029284 (s)