miercuri, 24 aprilie, 2024

Monodieta cu mere: ce presupune

Distribuie:

Publicat:

Merele au un continut apreciabil de vitamine, minerale, enzime, fibre, precum si substante cu un puternic efect antioxidant. Contin de asemenea pectina, o substanta care limiteaza cantitatea de grasimi pe care o asimileaza organismul, acesta fiind motivul pentru care sunt incluse in dieta pentru combaterea obezitatii. Apoi, deloc de neglijat, merele au capacitatea de a-si pastra mult timp principiile active nealterate.

Monodieta cu mere e cea mai eficienta, dar si mai greu de tinut dieta cu mere. Cum altfel, de vreme ce  o anumita perioada de timp – o zi, cateva zile sau o saptamana – nu mananci decat mere?

Dieta de o zi. Mananca doar mere, cate poti si cate vrei, la intervale aproximativ egale de timp, acompaniindu-le doar cu ceai verde si apa plata. Procedand astfel intr-una din zilele saptamanii, poti scapa de 500 de grame. Pentru rezultate mai spectaculoase, se recomanda un consum de 2 kilograme de mere, jumatate din cantitate coapte, iar cealalta jumatate crude. Sau sa recurgi la o asemenea dieta in mod regulat doua zile pe saptamana, vreme de trei luni. Rezultatul va consta in pierderea in greutate si, foarte important, in reglarea metabolismului.

Monodieta cu mere nu este recomandata celor predispusi la gastrita sau ulcer gastric, intrucat s-ar putea confrunta cu tulburari serioase. Ba chiar si supraponderalii sau obezii trebuie sa fie atenti. Pentru ca intr-o prima faza, e drept, acestia se vor bucura ca dau jos cate 1 kilogram pe zi cu ajutorul dietei, doar ca dezamagirea ar putea fi cel putin la fel de mare cand vor constata ca organismul tinde sa se apere și sa ia, si asta la fel de repede, din nou in greutate. Asadar, cea mai buna varianta, pentru cei cu afectiunile enumerate este varianta I a curei, cea blanda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img