marți, 23 aprilie, 2024

Motiunea de cenzura va fi votata incepand cu ora 11! Sansele opozitiei sa dea jos Guvernul Tudose

Distribuie:

Publicat:

Motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului condus de Mihai Tudose va fi dezbatuta si votata, joi, de la ora 11.00, in Plenul Parlamentului.  Motiunea de cenzura a PNL a fost depusa la Parlament vinerea trecuta si a fost citita, luni dupa-amiaza, intr-o sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. Miercuri, Birourile Permanente Reunite au decis ca dezbaterea motiunii de cenzura depusa sa aiba loc joi, incepand cu ora 11.00. Tot joi, PNL i-a chemat in Parcul Izvor pe cei nemultumiti de actuala guvernare, pentru a face un lant uman in jurul Palatului Parlamentului in timpul dezbaterii motiunii de cenzura.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat marti, la finalul unei reuniuni a grupurilor parlamentare ale Uniunii, ca maghiarii se vor abtine la motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului, sustinand ca initiatorii demersului nu propun si alternative la guvernarea PSD: nici nume de premier, nici directia in care vor sa duca tara, nici politici publice in sectoarele cele mai importante si nici elementele din programul de guvernare.

„PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”

Liberalii au inregistrat, vineri, la Parlament, motiunea de cenzura intitulata „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”, in textul careia fac inventarul „minciunilor”, al „nerealizarilor” si al masurilor care, arata ei, au destabilizat economia in cele zece luni de cand coalitia PSD – ALDE a preluat guvernarea. Motiunea a fost semnata de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP si independenti.

„In mai putin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la cosul de gunoi promisiunile facute in campanie si, odata cu ele, sperantele romanilor intr-un trai mai bun. Beneficiile unei cresteri economice substantiale au fost anulate de masurile populiste si haotice luate in economie de cuplul de economisti de renume mondial Dragnea – Tudose impotriva mediului de afaceri si a contribuabililor onesti din aceasta tara. Minciuna PSDragnea a avut picioare atat de scurte incat, in mai putin de un an, romanii au vazut ca programul de guvernare, pus sub titulatura „Indrazneste sa crezi”, a fost o iluzie vanduta cu maxima nerusinare”, arata liberalii in textul motiunii de cenzura.

PNL spune ca actuala guvernare a devenit ilegitima prin minciuna si un pericol real pentru oamenii si firmele din Romania. Liberalii arata ca PSD si ALDE au preluat la inceputul anului fraiele guvernarii cu o economie stabila, cu perspective bune si sanatoase, cu un leu solid, o inflatie aproape de zero, cu dobanzi mici, o datorie statului la fel si cresterea economica promitatoare.

„Practic, ati primit o fundatie economica bine facuta, cu structura de rezistenta aferenta, pe care ati avut-o la cheie. Ce ati facut cu ea?! V-ati apucat sa o demolati ca sa improvizati o casa din chirpici. Si v-ati trezit acum ca puneti proptele la proptele, legati cu sarma unde trebuie sa bateti piroane, in loc de caramizi folositi cartoane, nu mai intelegeti care e structura de rezistenta si loviti la temelie… Si nu incetati sa prezentati aceasta cocioaba, care evident ca sta sa cada, ca pe o mega-inginerie arhitecturala”, mai scriu liberalii in motiunea de cenzura.

PNL le reproseaza liderilor PSD ca nu au spus nimic angajatilor din sectorul public despre cresterile fictive de salarii, promitand in schimb cresteri de 25% ”care se dovedesc a fi praf in ochi”.

„La inceputul anului viitor, romanii vor vedea ca salariile le-au crescut doar pe hartie, in timp ce in mana vor tine calendarul promisiunilor PSD din campanie si vor constata ca Dragnea si ai lui si-au batut joc de ei. Mai mult decat atat, peste 90.000 de salariati din sectorul IT, precum si persoanele cu dizabilitati, sunt in pericol real sa aiba veniturile amputate pentru ca scaderea impozitului de la 16 la 10% nu se aplica in cazul lor. Ce veti face cu acesti oameni? Veti da un OUG de carpire a prostiei sau sperati ca angajatorii din mediul privat va vor repara aberatiile suportand ei diferenta din buzunarul lor? Ce veti face, insa, cu cei din mediul public?”, ii intreaba cei de la PNL pe guvernanti.

Inventarul consecintelor guvernarii PSD – ALDE continua cu cresterea cu 12% a preturilor carburantilor, scumpirea cu 7% a electricitatii si cu 6% a gazului, devalorizarea istorica a leului in raport cu principalele valute, cresterea dobanzilor la credite, cresterea nivelului de indatorare a Romaniei, reducerea la un minim istoric a investitiilor, cresterea deficitului balantei comerciale cu 28% fata de anul trecut, diminuarea cu 20% a investitiilor private fata de aceeasi perioada a anuui 2016 sau „taierea salbatica” a bugetelor locale.

„Aveti in fata doar doua optiuni rationale posibile: ori va recunoasteti minciuna si mandatul obtinut de aceasta guvernare prin frauda, ori continuati acest plan de distrugere economica si sociala si nota de plata pe care o vom plati cu totii va fi pe masura. „Indrazniti sa credeti” ca PSDragnea ne scoate din Uniunea Europeana si face ca Romania sa abandoneze orice plan de aderare la Zona Euro. Nu doar ca nu faceti nimic pentru a pregati terenul, dar faceti totul pentru a fi siguri ca nu vom atinge acest obiectiv prea curand”, mai arata liberalii.

Liberalii ii atrag atentia lui Liviu Dragnea ca ar fi bine sa inteleaga ca romanii nu accepta si nu vor accepta sa dea liber la furat din bani publici prin companii cu actiuni la purtator, „dupa modelul de grup infractional organizat Tel Drum”, in spatele carora, sustin ei, sunt ascunse domenii imobiliare personale impresionante, anchetate de procurorii din Romania, Uniunea Europeana sau America de Sud .

„Domnule Dragnea, cu cat insistati sa atacati independenta Justitiei, cu atat ii veti convinge pe tot mai multi ca, in realitate, urmariti doar inchiderea propriilor dosare penale, iar demersul dumneavoasta va fi sortit esecului. Ideea ca PSD realizeaza o presupusa „reforma in Justitie” este echivalenta cu un nonsens, e ca si cum hotii striga hotii!”, se mai arata in textul motiunii de cenzura.

PNL critica si declinul Educatiei, lipsa manualelor, scolile fara avize de functionare sau neadaptarea sistemului la piata muncii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img