miercuri, 24 aprilie, 2024

Motivul incredibil pentru care ar trebui sa ne inconjuram de oameni veseli

Distribuie:

Publicat:

Starea generala a cercului tau de prieteni ar putea face o mare diferenta in ceea ce priveste sanatatea ta mintala, potrivit unei cercetari recente.

Cercetatorii au analizat date provenite de la 2.000 de studenti care au fost rugati sa vorbeasca despre cei mai buni prieteni ai lor. Ulterior, ei au fost testati dupa o perioada de sase pana la 12 luni. 

Dupa cum arata studiul, starea generala a grupului de prieteni poate fi contagioasa. 

Rezultatele studiului au fost facute publice in Royal Society Open Science si arata ca, cu cat avem mai multi prieteni morocanosi, cu atat suntem mai predispusi la a ne simti si noi la fel de morocanosi. La fel si in cazul pozitiv, al unei stari de spirit bune, noteaza gandul.info. 

Autorul principal al studiului, Robert Eyre a explicat ca aceasta relatie este normala, fiind un raspuns empatic fata de toti cei familiari noua. 

Specialistul explica, de asemenea, ca de vreme ce o stare de spirit buna este suficient de contagioasa pentru a-i ajuta pe oameni sa treaca de la tristete la fericire, o stare proasta de spirit nu este intr-atat de contagioasa pentru a-i impinge pe oameni spre o stare depresiva. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img