vineri, 19 aprilie, 2024

Motivul stiintific pentru care oamenii insala chiar daca isi iubesc partenerul de viata

Distribuie:

Publicat:

Numeroase persoane care insala spun ca isi iubesc cu adevarat partenerul sau partenera, dar de cele mai multe ori nimeni nu ii crede.

Pana la urma, sa iubesti pe cineva inseamna sa nu-i tradezi increderea, sa nu-l faci sa sufere si sa-i fii loial, nu-i asa?

Specialistii sunt, insa, de alta parere. Potrivit antropologului biolog Helen Fisher, citat de businessinsider.com, infidelitatea nu poate fi descrisa in alb si negru asa cum suntem obisnuiti sa credem.

Fisher a realizat un experiment impreuna cu o echipa de cercetatori, in cadrul caruia au scanat creierele persoanelor indragostite. Acestia le-au aratat subiectilor o fotografie neutra, apoi o fotografie cu persoana de care erau indragostiti pentru a descoperi care regiune a creierului devine activa.

Rezultatul a fost surprinzator: Partea creierului responsabila pentru „sistemul de rasplata” a devenit activa atunci cand un voluntar a vazut fotografia persoanei pe care o iubea. Este aceeasi regiune a creierului care devine activa atunci cand cineva consuma cocaina sau atunci cand are un orgasm.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img