vineri, 19 aprilie, 2024

Muraturile previn infectiile respiratorii

Distribuie:

Publicat:

Conservate corespunzator, legumele murate pot avea proprietati probiotice. Potrivit prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, muraturile au efecte revitalizante, remineralizante, de intarire a sistemului imunitar, de optimizare a digestiei si de stimulare a detoxifierii organismului.

Antioxidantii din muraturi previn aparitia nitrozaminelor cancerigene, rezultate in urma digestiei carnurilor sau a preparatelor din carne precum si oxidarea grasimilor alimentare ingerate.

“Varza murata, de exemplu, isi pastreaza compusii anticancerigeni,hepatoprotectori si antioxidantii. In plus, datorita continutului ridicat de vitamina C naturala – pana la 60 de miligrame la suta de grame, varza are un efect antioxidant, potentat si de vitaminele A si E, de mineralele zinc, magneziu, potasiu si calciu. De asemenea, intareste sistemul imunitar si creste rezistenta la viroze, inclusiv la diferitele forme de gripa”, sustine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Varza murata ajuta femeile aflate la menopauza
Varza murata este saraca in kilocalorii, are un continut ridicat de fibre care determina instalarea rapida a starii de satietate. Acest aliment este indicat mai ales persoanelor cu disbioza, afectiune determinata de tratamentele cu antibiotice de sinteza, pentru ca restabileste microflora intestinala si combate efectul imuno-supresor al acestor medicamente.

Mai mult, studiile de specialitate arata ca acest aliment este recomandat femeilor aflate la menopauza, deoarece stimuleaza secretia hormonilor estrogeni si creste sensibilitatea acestora, atenuand simptome precum bufeuri si nervozitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img