marți, 19 martie, 2024

MURGENI : CAND DRAGOSTEA SI INTERESUL SE INTALNESC SE NASTE CEVA FRUMOS

Distribuie:

Publicat:

O mana de oameni inimosi au reusit cu dragoste si pasiune sa schimbe mentalitati si destine. De cativa a-mi buni cine trece pragul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni observa schimbarile in bine. Pacientii sunt implicati in tot felul de activitati educative ( de la pregatirea zarzavaturilor pentru iarna pana la concursuri de muzica si poezie).

In institutia sanitara urmeaza sa se desfasoare cea de a  treia editie a concursului de poezie “George Bacovia” . Evenimentul va fi organizat  vineri, 22 septembrie 2017, la 60 ani de la trecerea in eternitate a poetului al carui nume il poarta concursul.

Pacientii au la dispozitie doua sectiuni la care pot participa: creatie proprie de poezie si recitare din lirica bacoviana.

Regulamentul concursului prevede ca un pacient sa participe in concurs cu cate doua poezii de cel mult 4 strofe, sau o poezie de mai mult de 4 strofe, in functie de care va fi jurizat.

Un pacient care a obtinut punctaj de podium la ambele sectiuni, va ceda locul urmatorului clasat in functie de punctaj, astfel incat numarul premiantilor sa fie de 6 pacienti. Se evita astfel atribuirea premiilor doar pacientilor cu capacitate intelectuala peste media participantilor.                                                                                         

UN OM CU SUFLET A DONAT SPITALULUI LUCRURI IMPORTANTE.                 

Dupa aproximativ un an de eforturi financiare deosebite, in spatele a multe hartii si drumuri, iata ca a sosit un moment plin de bucurie atat pentru sponsori, ca asociatie infiintata pentru binele pacientilor cu afectiuni psihice, cat mai ales pentru beneficiarii Spitalului de Psihiatrie Murgeni. Este vorba de momentul cedarii drepturilor integrale asupra bunurilor achizitionate de Asociatia Terapsi Murgeni pentru unitatea medicala.

Au fost donate astfel:

– microbuz Mercedes-Benz, model Sprinter 516cdi – valoare 63.967 euro

– autoturism Dacia Duster Laureate 4×4 – valoare 78.623 lei

– masina de spalat, uscator si calandru industriale – valoare 150.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img