vineri, 29 martie, 2024

Muta-te la tara! UE iti da 50.000 de euro! Ce conditii trebuie sa indeplinesti

Distribuie:

Publicat:

Te-ai saturat de vacarmul orasului, de poluare si de aglomeratie? Tinerii romani plecati la munca in lumea larga sunt incurajati sa se intoarca acasa si sa se apuce de agricultura. Pentru asta, Uniunea Europeana a prevazut 440 de milioane de euro.

Si mai exact, orice doritor care vrea sa-si faca o ferma de animale, o sera de legume sau sa cultive cereale poate incasa si 50.000 de euro. Banii sunt nerambursabili, scrie stirileprotv.ro. Doritorii trebuie sa aiba insa pana-n 40 de ani, daca se poate, studii agricole, domiciliul in localitatea in care au ferma si sa vanda in primii ani produse proprii in valoare de 20% din suma luata initial.

Aproape 2.900 de tineri fermieri s-au aratat interesati in 2015 sa acceseze fonduri europene prin masura 6.1. Mai putin de jumatate dintre ei au indeplinit insa criteriile de selectie. Iar acum, primii 29 de tineri au accesat deja fonduri europene, in valoare de aproape 4 milioane de euro. Tinerii fermieri primesc banii in doua transe, 75% la inceputul proiectului, iar restul de 25%, dupa trei ani, daca au respectat planul de afaceri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img