miercuri, 24 aprilie, 2024

Nanoroboti, folositi pentru distrugerea tumorilor canceroase. Cum actioneaza acestia

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii Universitatii de Stat din Arizona si Centrului National pentru Nanostiinta si Tehnologie al Academiei chineze de Stiinte au folosit, in cadrul unui studiu, roboti de mici dimensiuni pentru tratarea tumorilor canceroase la soareci.

Oamenii de stiinta cauta noi metode de tratament in bolile oncologice si nu numai. Cercetatorii Universitatii de Stat din Arizona si Centrului National pentru Nanostiinta si Tehnologie al Academiei chineze de Stiinte au avut ideea de a folosi o artata de roboti de mici dimenisuni  – intre 0,1 si 10 microni  – care, odata injectati in fluxul de sange, sa intrerupa „alimentarea“ celulelor canceroase la soareci, potrivit adevarul.ro.

Nanorobotii profilati potrivit AND-ului au vizat vasele de sange din jurul celulelor bolnave, injectand medicamente specific, scrie revista Nature Biotechnology. Pentru ca tratamentul a avut succes oamenii de stiinta isi pun sperantele in nanorobotii in lupta impotriva bolilor oncologice, dar si pentru situatii medicale in care e nevoie de deblocarea unor vase de sange, efectuarea unei biopsii sau chiar analize de sange. Eric Diller, profesor asistent la Universitatea din Toronto, a explicat ca nanorobotii sunt prea mici pentru a li se putea adauga motor, cip sau camera. Inainte de a se ajunge la efectuarea de teste clinice, nanorobotii chirurgicali trebuie sa depaseasca o serie de obstacole. Cea mai mare provocare este trimiterea unui nanorobot intr-un anumic loc al corpului, in contextul vitezei si frecventei fluxului sanguin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img