marți, 19 martie, 2024

Naomi Osaka îşi continuă parcursul bun din circuitul feminin: A caștigat primul meci după triumful de la US Open

Distribuie:

Publicat:

Naomi Osaka îşi continuă parcursul bun din circuitul feminin. Nipona a revenit, după triumful de la US Open, chiar în ţara sa natală, iar în primul meci de la WTA Tokyo, nr. 7 mondial a trecut cu 6-2; 6-1 de Dominika Cibulkova (Slovacia; 30 WTA), scrie Mediafax.

Osaka a bifat a 8-a victorie consecutivă, fiind cea mai în formă jucătoare din tenis în momentul de faţă. La ultimul Mare Şlem al anului a cucerit cel mai important trofeu al carierei, iar lejeritatea cu care a făcut-o, anunţă un viitor strălucit pentru sportiva de 20 de ani. Un singur meci a avut nevoie de prelungiri, în optimi, cu Sabalenka, restul fiind câştigate în minimum de seturi. Succesul de la US Open nu putea fi încheiat mai frumos decât cu o victorie împotriva celei mai titrate sportive din tenisul mondial, Serena Williams. Cu acest succes, a ajuns la două victorii din tot atâtea meciuri împotrva americancei şi dă impresia unei sportive cu un potenţial imens, ce poate depăşi recordurile Serenei.

Osaka păşeşte pe cimentul de acasă ţinând în mână o floare de cireş japonez. Aplaudată la scenă deschisă de compatrioţi, îşi ascunde emoţiile, cu o şapcă trasă pe cap şi cu privirea în pământ. Încrederea căpătată pe continentul american şi-a spus cuvântul în prima apariţie din turneu, împotriva mult mai experimentatei Cibulkova, ajunsă la 29 de ani. Meciul a curs într-o singură direcţie, Osaka dominând la toate capitolele. Astfel, la mijlocul primului set conducea cu un zdrobitor 4-0, iar după 33 de minute, setul era închis. 6-2, 8 aşi, procentaj de peste 80 % pe punctele câştigate pe propriul serviciu şi un retur fără şanse pentru slovacă.

Osaka a apăsat şi mai mult pedala în setul secund. I-a lăsat Cibulkovei un singur game, în cel de debut, după care şi-a adjudecat setul cu un scor mai clar, 6-1. Reuşitele de pe primul serviciu au fost perfecte. A încheiat setul cu un procentaj de 100%, lâsându-i adversarei 11 puncte în tot setul.

Următorul tur îi va aduce un adversar teoretic facil. Va evolua în sferturi împotriva câştigătoarei din partida Kontaveit (Estonia; 27 WTA) – Strycova (Cehia; 25 WTA). Primele probleme pot apărea în semifinale, unde, dacă nu au loc surprize, va da peste principala favorită, daneza Wozniacki (2 WTA).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img