vineri, 19 aprilie, 2024

NASA a facut mare anunt! Cand va trimite prima femeie pe Luna

Distribuie:

Publicat:

NASA a făcut mare anunț! Foarte curând vor trimite prima femeie pe lună. Până acum 12 oameni au călcat pe această planetă, toți bărbați.

Peste cinci ani NASA a anunțat că va trimite prima femeie pe lună. Misiunile pe Lună vor fi reluate în curând, iar în cadrul proiectului „Artemis” ar trebui ca o femeie să ajungă pe această planetă, pentru prima oaară în istorie.

Jim Bridenstine, administratorul NASA, a declarat s-ar bucura să-și vadă fiica în vârstă de 11 ani în postura unei astronaute care va pleca pe Lună în 2024. Din 2024, Bridenstine își propune ca în fiecare an NASA să reușească să trimită un om pe Lună.

NASA a primit de la administrația Trump o tranșă suplimentară de 1,6 miliarde de dolari. Donald Trump, a anunţat luni pe contul său de Twitter reluarea zborurilor spre Lună şi misiuni spre Marte.

Omenirea serbează în luna iulie 50 de ani de la aterizarea primului om pe Luna la bordul misiunii Apollo 11. În anul 1969, pe 16 iulie Buzz Aldrin şi Neil Armstrong, au plecat în misiune. După patru zile după ce au plecat de pe Terra, astronauții americani au devenit primii oameni care au ajuns pe planeta Lună.

Din anul 2011 operațiunile NASA în spațiu depind de Rusia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img