marți, 16 aprilie, 2024

NATO apara cerul unei tari vecine Romaniei: Politie aeriana cu avioane F-15 si MIG-uri

Distribuie:

Publicat:

Fortele Aeriane ale Americii si cele ale Bulgariei vor forma echipe comune pentru a apara spatiul aerian al tarii de la sud de Dunare. Astfel, incepand din 9 septembrie, cele doua tari vor desfasura impreuna o misiune de politie aeriana in Bulgaria.

Doua avioane de lupta F-15 americane se vor alatura MIG-urilor 29 ale Bulgariei in aceasta misiunea care va dura o saptamana si care face parte din eforturile NATO de a spori activitatea politiei aeriene in spatiul aliatilor sau estici, se arata pe site-ul Aliantei Nord-Atlantice.

Pana acum, politia aeriana a Bulgariei era asigurata doar de fortele nationale. Este pentru prima data cand aeronavele SUA se alatura, printr-o decizie luata de NATO, la solicitarea autoritatilor bulgare.

“NATO isi ia in serios responsabilitatea de a asigura integritatea si securitatea spatiului nostru aerian. Misiunea este o dovada de solidaritate si sprijin pentru aliata noastra Bulgaria”, a declarat adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow.

Politia aeriana intra in actiune atunci cand aeronave civile sau militare nu respecta regulile internationale de zbor sau se apropie de spatiul aerian al NATO fara a avea permisiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img