miercuri, 17 aprilie, 2024

NEATRACTIVA PENTRU BARLADENI

Distribuie:

Publicat:

Neinteresati, se pare, ca sunt barladenii la dorintele autoritatii locale. Postata pe site-ul institutiei, “ aruncata” pe reteaua de socializare”, Planul de Mobilitate Urbana nu a trezit interesul acestora.

Astfel, “ in anul 2017, Primaria Barlad a demarat proiectul de strangere de date si informatii cu privire la toate tipurile de transport in vederea realizarii Planului de Mobilitate Urbana Durabila, studiu impus de Uniunea Europeana si necesar accesarii de fonduri europene in perioada 2014-2020. Obiectivul general al PMUD este un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, proiectat sa promoveze dezvoltarea economica si teritoriala incluziva din punct de vedere social si sa asigure o calitate ridicata a vietii in zona urbana analizata. In cadrul acestui plan, vor fi abordate teme importante privind dezvoltarea durabila a Barladului, cum ar fi:

 dezvoltarea transportului public (astfel incat toti cetatenii au optiuni viabile de transport public, care le permit accesul la destinatii si servicii esentiale); imbunatatirea sigurantei si securitatii in circulatie (modernizarea strazilor, decongestionarea zonelor critice, crearea de piste de biciclisti si trotuare pentru pietoni, sisteme de monitorizare a traficului); imbunatatirea calitatii mediului (reducerea poluarii fonice si a aerului, a emisiilor de gaze cu efect de sera si a consumului de energie); cresterea eficientei economice (imbunatatirea eficientei si rentabilitatii transportului de persoane si marfuri); imbunatatirea calitatii mediului urban (contribuie la cresterea atractivitatii si calitatii mediului urban si la proiectarea unui mediu urban in beneficiul cetatenilor, economiei si societatii in general). Astfel, in perioada iunie 2017 – decembrie 2017, s-au analizat si prioritizat o serie de investitii pentru a asigura implementarea PMUD Barlad si facilitarea accesarii de fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020”, pot citi cei interesati.

Trebuie amintit faptul ca, la sfarsitul anului trecut consilierii barladeni au aprobat un proiect de hotarare ce viza alocarea sumei de 102.000 lei de la bugetul local pentru intocmirea PMUD.
Sfarsitul conversatiei

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img