joi, 25 aprilie, 2024

Negocieri pentru salarii si pensii. Profesorii, salarii cu 20% mai mari de la 1 martie

Distribuie:

Publicat:

Noi discutii despre salariile profesorilor si personalului medical la Ministerul Muncii. Sindicalistii din Educatie ameninta cu boicotarea examenelor nationale daca nu se vor rezolva problemele cu veniturile si legea pensiilor. Bugetarii vor si ca niciun angajat sa nu mai piarda bani dupa aplicarea reformei fiscale. Ministrul Muncii aminteste ca, de la 1 martie, vor fi noi mariri de salarii, iar Legea pensiilor este gata, dar se mai fac simulari pentru diverse formule de calcul.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu: Reprezentantii sindicatelor din mediul privat au recunoscut ca nu a fost o problema cu transferul contributiilor in sensul sa scada netul angajatilor. Cu certitudine, de la data de 1 martie, salariile profesorilor cresc cu 20%, medicii si asistentele urca pe grila din 2022.

Presedintele Federatiei SANITAS, Leonard Barascu: Salariatii care au scazut in domeniul Sanatatii sunt cei care au avut functii si salariile mai mari o data cu cresterea lor, cu Legea 250. Aici este vorba despre sefii de centre din asistenta sociala, personalul din DSP-uri, functionarii publici si cei din conducere, directorii economici din spitale, farmacistii, biochimistii, chimistii. Nu sunt scaderi uriase, ele sunt in jur de 200-300 de lei. Este important sa nu scada.

Sindicalistii din Educatie au anuntat ca iau in calcul boicotarea examenelor nationale daca promisiunile autoritatilor nu se vor confirma. Legal, anagajatii din Educatie nu pot face greva pentru marirea salariilor.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Marius Nistor: Daca va fi vorba de vreo boicotare a examenelor nationale, vor fi discutii care se vor purta cu reprezentantii parintilor, cu reprezentantii structurilor asociative ale elevilor, Consiliul National al Elevilor, si nu numai. Ne-am dori sa fie o actiune comuna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img