miercuri, 24 aprilie, 2024

Nelu Tataru a mers in epicentrul coronavirusului din Romania. Ministrul anunta repornirea spitalului prin detasarea de cadre medicale spre accea zona

Distribuie:

Publicat:

Huseanul Nelu Tătaru, medic chirurg, actual Ministru al Sanatatii, a fost prezent joi, 3 aprilie, la Suceava împreună cu secretarul de stat Paul Oprea pentru a evalua situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, după demisia conducerii interimare.

    „După cum se ştie situaţia din Suceava a impus nişte măsuri, începând de la carantina Sucevei, cu cele două inele la 15 – 20 de kilometri în jur şi cel de la limita judeţului Suceava. De asemenea, am încercat să sprijinim o echipă managerială care nu prea a mers. Iar de azi avem un nou management. Un management medical, dar în acelaşi timp şi militar. Cu doctori specialişti de la spitalele militare. Iar aici va rămâne şi secretarul de stat Oprea, de la Ministerul Sănătăţii, care este general în rezervă, fost şef al Direcţiei Medicale a Armatei, medic chirurg la bază. Va rămâne cât este nevoie pentru a reface managementul Spitalului Judeţean Suceava, pentru a reface şi cu cadre acele secţii”, a spus Nelu Tătaru la Suceava.

El a arătat că de săptămâna viitoare va începe o reaşezare a tuturor persoanelor care lucrează la Spitalul Judeţean Suceava pentru a vedea în ce stadiu se află.

    „În acest moment nu ştie nici o secţie câţi sunt bolnavi, câţi sunt în izolare la domiciliu sau câţi nu sunt prezenţi. Înţelegem că este o frică, o fobie, dar trebuie să ştim cu cine lucrăm. Va veni într-o primă perioadă personal de la Iaşi. Pentru 4 – 5 zile va veni şefa clinicii de ATI, doamna doctor Grigoraş, care va pune bazele reînceperii activităţii ATI în spitalul Judeţean Suceava. Va veni un nou medic epidimiolog de la DSP Neamţ şi încep să apară rezidenţi de ultimul an precum şi medici de diferite specialităţi în judeţul Suceava. Încercăm să suplinim în acest moment până când acei medici din judeţul Suceava vor reveni la locurile de muncă, sper eu sănătăoşi. Dar pentru acest lucru trebuie să vedem fiecare în parte în ce stadiu se află. În perioada următoare managementul spitalului va chema, va programa acei medici, pentru a nu mai face aceleaşi greşeli care sau făcut în timp şi pentru a le evalua starea atât de sănătate cât şi a locului de muncă. În acest moment noi sperăm ca aceşti colegi să se reîntoarcă la locurile de muncă valizi, pentru că ne trebuie pentru că nu s-a terminat o perioadă de urcuş a acestei pandemii la nivelul Sucevei şi al României. Va veni o perioadă de stabilizare, apoi va veni acea parte în cădere a acestei pandemii. Rămâne ca peste tot ce înseamnă urcuş să îl facem lent”, a spus Nelu Tătaru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img