marți, 16 aprilie, 2024

Nelu Tataru, actualul ministru al Sanatatii, acuzat de personalul Spitalului Judetean Suceava :”A spus ca a vorbit cu medicii ramasi in spital, am intrebat tot personalul si nu a vorbit cu nimeni. “

Distribuie:

Publicat:

Personalul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava a transmis catre cotidianul ZiardeSuceava o scrisoare deschisa prin care sunt dezvaluite toate greselile fostului manager, practicele neortodoxe ale acestuia si toate nedreptatile pe care acesta le savarsea cel mai probabil sub protectia partidului, culmea, chiar a PNL-ului, aflat in aceste momente la carma tarii .  Citeste mai jos scrisoare integrala transmisa catre redactia ZiardeSuceava

    „Suntem o parte a personalului medical din Spitalul Judetean Suceava, defapt acele <>, asa cum ne numea fostul manager. Noi nu am dat bir cu fugitii, noi nu suntem lasi, vrem sa fim respectati si ascultati. Vrem sa stim cati si care din noi sunt pozitivi, nu pentru a nu mai veni la serviciu, ci pentru a nu mai pleca acasa la familie.

    Ce a fost:

    Spitalul nostru a fost sub dictatura sub un regim de teroare asa cum cred ca nu s-a mai intamplat in niciun spital, un regim care nu dadea doi bani pe personal, dar nici pe pacienti, o <> pentru mai marii orasului. Acest asa zis manager nu avea bun simt si maniere, de cate ori fiecare dintre noi a fost dat afara din biroul lui si a suportat cuvinte de ocara? De cate ori nu ati auzit <>? De cate ori nu vi s-a spus <> De cate ori fiecare din noi am vazut cum managerul se implica in tratarea unui pacient, el hotarand unde merge, pe ce sectie? De cate ori nu ati fost chemati in birou si mustruluiti de fata cu apartinatorul unui blonav, caruia i-au dat relatii cu 10 minute inainte? Sa arate managerul ca sterge pe jos cu noi, a doua zi acelasi apartinator venea si ti se adresa <>.

    Eram supravegheati 24 de ore din 24 pe camere de luat vederi, probabil se distra impreuna cu prietenii pe seama noastra…(exemplu O asistenta a fost sunata la 2 noaptea ca sta de 15 minute in toaleta, ce face acolo?).

    Am lucrat fara echipamente, fara materiale, improvizand.

    Orice referat (in ultimul timp nici nu mai dadeau nr de inregistrare) cu caracter URGENT, nu era rezolvat nici in 3 luni (bineinteles pacientul era decedat demult), raspunsul era ca nu s-a inscris nimeni la licitatie.

    A investit in spital, nu, a investit in cladiri si echipamente, dar spitalul inseamna in primul rand oameni si pacienti. Lui, asa cum spune ii aduceau venit pacientii, nu echipa de personal care trata acesti pacienti, pacientii se tratau singuri privind fantana arteziana.

    A pus paza la toate intrarile in spital, daca nu erai de garda, dupa ora 15 erai ilegal in spital. Daca incercai sa intri erau bruscat, lovit, umilit de paznicul cu 4 clase.

    Un medic munceste 31 de ore non stop in spital, pleca acasa 17 ore si vine iar la munca, poate pentru inca 31 de ore daca are o garda de doua zile. Asa respecta legea? A urlat ca va scoate canapelele din cabinete, medicii 31 de ore trebuie sa stea in picioare sau pe scaun, legea spune ca in garda daca nu ai urgenta, te odihnesti, citesti, pentru a putea fi la capacitate maxima la urmatoarea urgenta. Controale cu batai in usa cabinetelor medicale de garda la ora 2 era ceva normal, probabil venea de la o petrecere si voia sa isi continue cheful. A gasit pe cineva dormind? Nu, ca noi suntem spital de urgenta.

    Da, se platea 10.000 de euro postul de asistenta. „La banii la care i-am dat, imi permit sa stau degeaba. Nu are nimeni ce sa imi faca”, raspunsul unei asistente la apostrofarea unei colege ca nu isi face treaba.

    Materialele achizitionate erau de cea mai proasta calitate, <>. Verificati bonierele de pe orice sectie, o sa vedeti ca toate sunt taiate, in loc de 1.000 cerute primeai 50. Hilar nu, dar trebuia sa te descurci o luna cu ele. A vazut managerul vreodata cat e necesarul pe luna si cat se da defapt? Cred ca nu.

    Pontajul electronic, da, de acord, pontator  langa tonomatul de cafea unde muncitorii lui, in plina pandemie scuiapu si tuseau fara masca. Intarziai 5 minute aveau facut referat pentru <>, da, ai fost indisciplinat ca ai dus copilul la gradinita si ai fost blocat in trafic.

    In acest moment, spitalul nu este inchis. Pe fiecare sectie sunt pacienti, care din cauza ca nu au fost testati, nu pot pleca in alta parte.

    Nimeni nu a dat bir cu fugitii. Raspunde careva in mod real cat personal a fost testat, cat e pozitiv, cati mai sunt de testat si la cati dintre ei li <>. Daca am sti aceste cifre, am sti cum stam si ce putem face. Personalul inca sta la cozi la DSP in fiecare zi cate 3 – 5 ore pentru a fi testat, sunt persoane care nici dupa 7 zile nu le-a venit rezultatul.

    Venim la serviciu, nestiind daca suntem pozitivi sau negativi, tratam bolnavi care nu stim daca sunt pozitivi sau negativi. Suntem pasibili de dosar penal, nu?

    Stie cineva, din cei de sus, ce reprezinta spitalul Suceava, ce specialitati are? Nu credem. Unde vor merge urgentele: la Radauti, Humor, Falticeni? Aceste spitale trimiteau tot la Suceava. Aceste spitale nu au terapie intensiva. Aceste spitale nu au neonatologie. La Iasi? 2 ore o urgenta majora? Ne vom numara mortii noncovid. Un copil cu fractura, apendicita? Un TCC cu iminenta de angajare credeti ca ajunge pana la Iasi? Un IMA instabil ajunge la Iasi? Un traumatism abdominal forte? Un HDS cu soc hemoragic? O gravida cu placenta praevia si soc?

    A fost secretarul de stat in Suceava, a spus ca a vorbit cu medicii ramasi in spital, am intrebat tot personalul si nu a vorbit cu nimeni. Probabil cu actuala conducere, care pana acum s-a dovedit <>.

    Toti cei 6 infectionisti sunt pozitivi si sunt in tratament, la toti pacientii care sunt acum la spitalul vechi este un singur medic, un medic ATI, care defapt ar trebui sa lucreze doar in sectia improvizata de Terapie intensiva, nu sa se plimbe peste tot. Spunem sectie improvizata pentru ca ce este acolo nu se poate numi Terapie intensiva. Cate decese sunt???

    Cand s-a decretat pandemie, managerul a spus sa continuam sa internam si sa operam ca altfel nu vom avea bani, putea fi unul din acesti pacienti infectat asimptomativ? Da. In alte tari s-a continuat programul, dar aveau posibilitatea de testare in UPU, te tinea izolat 1 – 2 ore, daca erai negativ erai internat pt tratament/operatie. Deci cine a contaminat spitalul….? Au venit insuficiente respiratorii din tot judetul, cu duiumul, li se facea testul pentru coronavirus, rezultatul venea dupa o saptamana, timp in care pacientul statea internat pe pneumologie, medicala, infectioase, cardiologie, terapie intensiva, ba chiar avea si o mica gangrena la picior si mai trecea si prin chirurgie. In plina pandemie…..Noi nu aveam voie sa refuzam nimic, nu aveam voie sa trimitem nimic.

    Magazia spitalului este goala. Ce echipamente, materiale, ventilatoare? Doar pe hartie si in visele managerului.

    Medicii ATI din ultima linie, linia de rezerva, pentru cazuri grave, au ajuns prima linie.

    La ortopedie se opereaza, pacientii care nu sunt pozitivi, nici negativi, nu au fost testati. Unde si cand vor pleca acesti pacienti?

    Ce facem cu cele 28 de lauze care sunt pe sectie, proaspat mamici, le trimitem acasa netestate? Sau dupa primul test negativ? Mai asteptam inca 7 – 10 zile sa facem al doilea? Poate s-a infectat imediat dupa ce au recoltat primul test in asteptarea rezultatului sau poate era infectata de o zi… sau le trimitem in carantina cu tot cu belelus?

    De ce nu facem zona Covid si zona non Covid a acestui mare spital? Sau nu suntem spital Covid: achizitii fara licitatie, angajari fara concurs, achizitionam haotic cine da comisionul mai mare…..super.

    Asa am ajuns aici….Si noul inceput e tot atat de sinistru. Bravo noua conducere….numita de cine? Aveam si noi dreptul sa spunem ceva?

    Dragi colegi: medici, farmacisti, asistenti, brancardieri, infirmiere, etc., nu ne mai avem decat pe noi, stiinta noastra si dorinta de a face bine oamenilor. MOBILIZAREA. Suntem in tot unitar. A venit timpul sa muncim, nu pentru conducere ci pentru ce am fost meniti. Nu va cerem sa ne revoltam, cerem sa ne organizam, putinii care am ramas si sa salvam oamenii.

    Personalul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img