joi, 18 aprilie, 2024

Nelu Tataru acuza CJ VASLUI : “ Nu a parut deloc scandalizat…….

Distribuie:

Publicat:

Raportul Camerei de Conturi Vaslui (nr. 13/25.05.2017), prin care s-a scos la iveala un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei, inregistrat in bugetul  pe anul 2016, al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, a fost tratat cu o lejeritate extrem de suspecta de catre conducerea CJ Vaslui, institutie in subordinea careia se afla “Protectia Copilului”. Nu a parut deloc scandalizat domnul presedinte Dumitru Buzatu, de faptul ca sub obladuirea sa, angajatii de la DGASPC Vaslui, unii dintre ei, si-au batut joc de banii publici, intr-un fel greu de inchipuit, pentru saracia judetului Vaslui. Domnul Buzatu a avut o reactie ingaduitoare, aproape indiferenta, fata de faptul ca la “Protectia Copilului”, mortii s-au dovedit a fi beneficiari ai biletelor de transport, investitiile s-au dovedit supraevaluate, fragmentate in contra prevederilor legale si atribuite direct unei anumite firme; mii de lei au fost date pentru cazari in hoteluri selecte, pentru convorbiri telefonice personale si pentru studiile angajatilor cu proptele in randul conducerii instituitiei. De asemenea, nu prea a parut deranjat domnul presedinte Buzatu nici de faptul ca, la “Protectia Copilului” Vaslui, s-au consumat intr-un an, mii de tone de combustibil, fara niciun fel de justificare. Toata jefuirea bugetului instituitiei, despre care stim ca a devenit in ultimii ani, cel mai mare angajator din judetul Vaslui, a fost scoasa la iveala de Camera de Conturi Vaslui, inca din luna mai a acestui an, insa, de atunci si pana in prezent, conducerea Consiliului Judetean, ca direct raspunzator de activitatea DGASPC Vaslui, a tacut si, implicit, a ascuns jaful din banul public. Nici macar faptul ca la mijloc este vorba despre niste copii necajiti, despre niste oameni cu mari probleme sociale sau medicale, din banii carora s-a furat cu atata nonsalanta  si sfidare a Legii, nu i-a sensibilizat pe sefii CJ Vaslui, care ar fi trebuit sa ia masuri radicale, de control si de sanctionare exemplara a angajatilor vinovati din DGASPC Vaslui. Atitudinea aceasta indica dovada unei cardasii, a unei complicitati care ar putea face oricand obiectul unei anchete penale.

Evident ca nu toti salariatii acestei institutii, cu un rol deosebit de important in judetul Vaslui, pot fi suspicionati ca ar fi luat parte la acest jaf al banului public, in valoare de peste 2,5 milioane de lei. Multi salariati sunt oameni de buna credinta si

buni profesionisti. Intre ei insa sunt si angajatii “protejati”, care si-au permis cu buna-stiinta sa isi bata joc de banul public, convinsi ca nu vor pati nimic. Cine se face raspunzator si cine plateste, totusi, pentru faptul ca, de exemplu, la Centrul “Elena Farago” din Barlad s-au facut asa-zise investitii, de 1,7 milioane de lei, printr-o singura firma, direct aleasa, desi acolo nu mai sunt copii, de ani de zile!
 
             Deocamdata, nu a raspuns nimeni la aceste intrebari. Conducerea CJ Vaslui a amenintat, totusi, cu niste concedieri la “Protectia Copilului”, in 2018, dar exclusiv din considerentul bugetului stramtorat, cauzat de maririle salariale facute in mod populist si cu multa nechibzuinta. Temerea cea mai mare este aceea ca eventualele reduceri de personal despre care vorbeau reprezentantii CJ Vaslui vor avea drept “victime” tot angajatii buni si seriosi, care muncesc cinstit la “Protectia Copilului”. Angajatii care au tocat banii publici, dupa cum arata Raportul 13/2017, emis de Camera de Conturi Vaslui, au toate sansele sa ramana, in continuare, in functii caldute, ocrotiti si pe viitor de sefii  CJ Vaslui.         
                           
                                            

Dr. Nelu Tataru,
Presedintele PNL Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img