vineri, 26 aprilie, 2024

Nepasarea crasa din partea ISJ Vaslui : elevii unei scoli din municipiul invata in frig – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

La Liceul Racovita elevii ingheata de frig, Școala Gimnaziala Nr. 7 este cotropita de smecheri cu bani

Elevii unui liceu cu pretentii din Vaslui, invata in conditii demne de Evul Mediu, iar sefii invatamantului vasluian stau cu mainile in san si ii admira. Pentru sefii ISJ sunt mai importante afacerile si mai putin interensanta drama elevilor si a profesorilor de la Liceul “Emil Racovita” din municipiul Vaslui. De ceva vreme, aici se repara acoperisul. Problema este ca intre timp a venit iarna, iar lucrarile sunt departe de a fi terminate. Societatea ROMOLD SRL, o firma ahtiata dupa banii publici a decopertat acoperisul liceului, dar nu a mai facut nimic. Astfel, in salile de clasa ploua sau dupa caz, ninge.

Elevii care învata la ultimul etaj al Liceului Teoretic “Emil Racovita” indura frigul deoarece in sali temperatura este foarte scazuta. In plus, tavanul este îmbibat cu apa. Multi elevi au ajuns la spital cu afectiuni cauzate de temperaturile scazute din salile de curs.

Conducerea liceului se scuza si spune ca vina nu ii apartine, iar sefii ISJ huzuresc in birourile incalzite.

Cadrele didactice sunt si ele disperate de umezeala si zgomotul de la liceu. Lucrarile la acoperisul liceului si cel al salii de sport au fost evaluate la suma de 583,357.09 lei, fara TVA.

Scolile private au pus stapanire pe cladirile publice de invatamant

De cativa ani buni, Scoala Postliceala Sanitara ”Radu Miron” Vaslui scoate pe banda rulanta asistenti medicali. Afacerea este infloritoare, iar profitul pe masura. Directorul Romel Vicol a prins repede ideea si folosindu-se de sistemul arhicunoscut de pile si relatii, a facut in asa fel incat sa aiba numai avantaje.

Cum altfel am putea spune, de vreme ce a inchiriat aproape doua etaje ale Scolii nr 7 la un pret derizoriu- aproximativ 2.000 de lei.

Sa tot faci afaceri!

Scoala nr. 7 duce o lipsa acuta de elevi si se afla la cativa pasi de Liceul Emil Racovita. Ca atare, elevii ar putea invata aici pana la rezolvarea problemelor.

Unitatea de invatamant este insa cotropita de o afacere grasa pentru o chirie modica. Altfel spus, smecherii isi inghesuie bani in buzunare, iar elevii care vor sa faca performanta invata in frig

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img