vineri, 29 martie, 2024

Nepotisme duse la extrem la ISU Dolj. Marturia unui fost pompier, referitoare la cei 101 angajati care sunt rude: „La interventie merg prostii”

Distribuie:

Publicat:

Marti, 14 ianuarie 2020, ISU Dolj a fost instiintata ca va primi Corpul de Control. Ministrul de Interne Marcel Vela, a declarat ca se vor intreprinde actiuni de verificare a modului in care s-au recrutat comandantii de la ISU Dolj. Un fost membru al echipajului de Pompieri a declarat cum copiii, fratii, verii sau nepotii sunt angajati in cadrul institutiei. Acesta mai povesteste cum s-au derulat si restructurarile din anul 2011 la Craiova.

Claudiu Ciuca este fost subofiter in cadrul ISU Dolj in perioada anilor 2006 – 2011.

„Eu am dat concurs, am luat si am intrat in sistem. Nu a fost bine, ca nu aveam pile si s-a vazut in 2011 cand s-au facut restructurarile. M-au dat afara fara sa am cea mai mica abatere”, povesteste dupa 9 ani fostul pompier Ciuca.

„La interventie merg prostii”

„Noi am fost 36 de comandanti de echipaj. Toti am avut aceeasi problema. Adica, eu am fost subofiter care, in aprecierea de serviciu, atunci, in 2011, cand trebuia sa ne dea afara, mi s-a spus ca subofiterul prezinta deficiente in conducerea operatiunilor de interventie si intocmirea proceselor verbale de dupa interventie. Toti cei 36 de comandanti de echipaj am avut aceeasi problema.

Niciunul n-a avut altceva. Toti cu punct si cu virgula, toti am fost copy-paste…Sunt foarte multi pilosi. Sunt copii, foarte multi fini, nepoti, veri… Colonelul Florea… si inspectorul sef are copilul. L-a avut la Bucuresti, din ce tin eu minte, s-a transferat la Craiova. Are o gramada de fini. Colonelul Maris are copilul. Colonelul Stanasel a avut copiii, si-a dat demisia.

Si pe la Bailesti cati sunt… comandanti de echipaje, comandantul Detasamentului… Numai pilosi. Cand eram in timpul acela, in 2011, erau oameni care dupa sase ani, atunci cand am plecat eu, nu aveau nici macar o interventie la incendiu sau la un accident, la o salvare.

Nu aveau pentru ca erau pilosi care erau pusi sa stea mai deoparte, sa nu aiba nicio problema pentru ca nu se descurcau, nu aveau conditie. Ziceau..vin’ la tata, te angajeaza tata la pompieri, iti da salariu, nu trebuie sa mergi tu la interventie, la interventie merg prostii ca ei se baga in fata si n-au nicio problema… Asa e sistemul, merge pe pile!”, a povestit Claudiu Ciuca, fost subofiter la ISU Dolj.

El a tinut sa mai adauge faptul ca persoanelor nu vorbesc despre aceasta situatie deoarece le este rusine sau frica. Iar faptul ca nu ai un sistem relational in spate te poate da afara de la locul de munca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img