marți, 23 aprilie, 2024

NEVOI SI PROBLEME MARI, BANI PUTINI

Distribuie:

Publicat:

De cîteva zile, aproape toate instituțiile de învățământ din Bârlad au intrat într-un amplu proces de reabilitare a sălilor de clasă, dar și de modernizare cu fondurile pe care Primăria Bârlad le-a alocat, recent, cu sprijinul membrilor Consiliului Local Municipal , la inițiativa primarului.

Astfel, recent, edilul-șef a efectuat o vizită în doar câteva dintre unitățile de învățământ locale, însoțit de Liviu Angheluță, directorul executiv al institutiei.

Prima clădire  în care primarul Dumitru Boros a verificat stadiul lucrărilor a fost Școala „Vasile Pârvan”, unde reprezentanți din conducerea unității au explicat de ce era nevoie urgentă de intervenția financiară a municipalității (49.230 lei – reparații curente și 35.000 lei – alte bunuri și servicii cu caracter funcțional – sume alocate la rectificarea din data de 29 iunie, a.c.). Pe scurt, este vorba despre îndepărtarea lambriurilor din lemn din salile de clasă și de pe holurile școlii, dar și de înlocuirea unor uși și geamuri în vederea respectării normelor de prevenire a incendiilor.

Acesta  a vizitat apoi și Liceul Padagogic „Ioan Popescu”. Aici, având în vedere dimensiunile foarte mari ale imobilului, nevoile sunt și mai multe. Astfel, pe lângă activitățile obișnuite de zugrăvit și alte reparații, conducerea unitatii scolare intenționează să schimbe și stoleria geamurilor, care este aceeași de la darea în folosință a clădirii și care este extrem de degradată. De asemenea, tot aici unul din boilerele centralei termice s-a defectat iremediabil iar acesta va fi înlocuit cu unul nou.

Probleme ce vor fi rezolvate în această vară s-au consemnat și la Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza”. Aici, terenul de sport al unității de învățământ nu a fost asfaltat niciodată, iar elevii practic nu pot desfășura nicio oră de curs așa cum trebuie, din cauza stării deplorabile în care se află acesta. Ca și în celelalte cazuri, lucrările de zugrăvit și alte reparații curente sunt în plină desfășurare.

„Problemele sunt multe și, din păcate, unele chiar foarte vechi. În plus, sunt situații în care nu mai merge cu „Lasă că mai merge și așa!” sau „Facem la anul!”. Spijinim pe cât de mult se poate, și o vom face în continuare, toate unitățile de învățământ locale. Unde se pot rezolva probleme din bugetele proprii este bine, dar, unde nu, vom interveni noi cu alocări de sume suplimentare pentru ca toți elevii acestui oraș să beneficieze de condiții de studiu cât mai bune. Am înțeles toate doleanțele domnilor și doamnelor directori cu care am stat de vorbă, am discutat și cu domnul director executiv pentru a vedea cum putem susține financiar ce a mai rămas de făcut și pot spune doar că soluții sunt. Important este să se vrea”, a declarat Dumitru Boros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img