joi, 25 aprilie, 2024

Nicoleta Pauliuc (PNL): Prin schimbarea Programului Start-up Nation, PSD urmareste shaormizarea Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc critică în termeni duri modificările propuse de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat la Programul Start-up Nation și cere demisia acestuia.

„Îi cer ministrului Ștefan-Radu Oprea să repună Ilfovul pe harta finanțărilor prin Start-up Nation 2018 înainte de a demisiona. Consider că este inadmisibil să schimbi punctajul programului astfel încât să avantajezi tinerii din Teleorman și să excluzi de la finanțare tinerii inteligenți din principalele centre universitare și din zonele dezvoltate ale României, care ar putea constitui motoarele dezvoltării tehnologice și antreprenoriale din România. Programul nu trebuie să își propună doar înființarea de firme, ci înființarea de IMM-uri competitive și sustenabile”, a declarat aceasta.

În opinia parlamentarului PNL, prin schimbarea Programului Start-up Nation, PSD urmărește shaormizarea României.

„Nu înțeleg de ce ministerul a venit cu propunerea de înregistrare și evaluare a proiectelor după principiul „primul venit, primul servit”, principiu ce a condus la anularea unor sesiuni precedente de proiecte din cauza unor suspiciuni de fraudă. În plus, modificările propuse de minister descurajează înscrierea afacerilor cu potențial de creștere, precum IT-ul, considerat prioritar atât în strategiile de dezvoltare a României, cât și în cele europene. În schimb, sunt încurajate prin punctaj shaormeriile, firmele de pompe funebre, asigurări sau imobiliare. Modificările Programului Start-up Nation propuse de acesta sunt inacceptabile și, în loc să conducă la dezvoltare economică, ar putea conduce la shaormizarea României”, a concluzionat Nicoleta Paulic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img