vineri, 29 martie, 2024

Nicotina din organism poate fi eliminata cu aceste 10 alimente

Distribuie:

Publicat:

Nicotina este substanta chimica care face renuntatul la fumat atat de dificil, fiind una dintre substantele care dau cea mai mare dependenta. Nicotina este un stimulent care poate bloca celulele nervoase si afecteaza buna functionare a sistemului nervos.

Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C si E, care protejeaza plamanii si organismul de infectii si boli cronice.
In ciuda tuturor avertismentelor si a cercetarilor care dovedesc cat de rea este nicotina, oamenii aleg in continuare sa fumeze.
Este important pentru fumatori sa stie ca exista totusi anumite alimente care ajuta la eliminarea tutunului din organism. Acestea sunt:

Broccoli
Broccoli contine foarte multa vitamina B5 si C, vitaminele B regland multe procese in organism. Acest aliment este o sursa buna de vitamina C si protejeaza plamanii de toxine.

Spanac
Spanacul contine acid folic si vitamina B9, care sunt cunoscute pentru faptul ca ajuta la eliminarea nicotinei din corp. Acidul folic este esential pentru combaterea simptomelor de sevraj in cazul dependentei de nicotina, jucand un rol foarte important pentru sanatatea mentala si emotionala.

Merisoare
Acidul din merisoare ajuta si el la eliminarea nicotinei din sange mai repede. Nicotina creste nivelul zaharului din sange la fel ca merisoarele, din acest motiv fiind atat de bune pentru a inlocui tigarile si pentru a opri poftele atunci cand incerci sa te lasi de fumat.

Lamai
Lamaile reprezinta un alt aliment foarte bun impotriva efectelor nicotinei. Daca fumezi, nicotina ramane in organism pana la trei zile, consumul de lamai fiind recomandat pentru combaterea efectelor negative.

9 plante care va curata plamanii si vindeca infectiile respiratorii

Morcovi
Consuma morcovi in mod constant pentru a-ti asigura sursa de vitaminele A, C si K, intarind si sistemul imunitar.

Rodiile
Fumatul creste tensiunea arteriala, scade nivelul de oxigen din sange, iar simptome pot fi combatute prin consumul de rodii. Acestea imbunatatesc circulatia si ajuta corpul sa produca mai multe globule rosii.

Germeni de grau
Fumatul poate duce la ingrosarea vaselor de sange, iar germenii de grau sunt o sursa foarte buna de vitamina E, imbunatatind elasticitatea sistmeului circulator. Germenii de grau pot reduce si riscul aparitiei de boli cardiovasculare odata cu inaintarea in varsta.

Ghimbir
Ghimbirul poate elimina multe simtome cauzate de fumat si nicotina. Pentru a te bucura pe deplin de beneficii, consuma ghimbir crud, deoarece acesta reduce nevoia de nicotina, ajuta la pierderea in greutate si reduce nivelul de toxine din sange.

Portocale
Portocalele sunt, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C, reducand si stresul si anxietatea cauzata de dependenta de nicotina.

Varza creata (Kale)
Varza creata este o sursa naturala de antioxidanti, care sunt de ajutor in eliminarea toxinelor si a nicotinei din organism. Mai mult, acidul lactic din varza curata colonul, iar sulforafanul lupta impotriva toxinelor, scrie healthypanda.net.

Sursa: Gandul

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img