joi, 28 martie, 2024

Nicusor Constantinescu a fost dat in urmarire nationala

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire nationala, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Politie.

 Sursele citate au declarat marti, ca mandatul de arestare a ajuns, luni seara, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta. Dupa ce, potrivit procedurii, politistii au mers la locuinta lui Nicusor Constantinescu si au constatat, in mod oficial, ca acesta nu este acasa, a fost emis un mandat de urmarire nationala.

Avocatul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Marius Mocanu, a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca Nicusor Constantinescu este urmarit national, pentru ca decizia de luni a Tribunalului Bucuresti este executorie.

Avand in vedere faptul Nicusor Constantinescu nu este in tara, ci potrivit declaratiilor sale, se afla in Statele Unite ale Americii, instanta va emite un mandat de urmarire internationala.

 Intrebat daca presedintele CJ Constanta a fost externat din Spitalul Johns Hopkins din luna mai, avocatul a spus ca Nicusor Constantinescu “se afla in SUA, insa intr-un asezamant paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat si unde i se administreaza tratamentul”.

“Niciodata nu am sustinut faptul ca ar fi internat nonstop in clinica, pacientul fiind internat cu ocazia efectuarii operatiei, precum si in doua randuri, cand starea sa de sanatate s-a agravat. Aceasta este procedura medicala standard in SUA, mai ales in cazul pacientilor nerezidenti. Aceste informatii si dovezi au fost prezentate si DNA, si judecatorului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul lui Nicusor Constantinescu.

Tribunalul Bucuresti a decis, luni, arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, dupa ce procurorii DNA au cerut inlocuirea controlului judiciar cu aceasta masura preventiva, pentru ca presedintele CJ Constanta nu a revenit in tara dupa ce a fost operat in SUA, decizia nefiind definitiva.

Instanta a admis cererea procurorilor anticoruptie de inlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv si a dispus emiterea pe numele lui Nicusor Constantinescu a unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a respins cererea avocatului presedintelui Consiliului Judetean Constanta de incuviintare a parasirii tarii, formulata dupa ce procurorii au facut demersuri pentru arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, intrucat nu a revenit in tara la data stabilita in cadrul controlului judiciar, respectiv 11 iunie.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu a aratat, luni, la Tribunalul Bucuresti, ca o eventuala intrerupere a tratamentului pe care il urmeaza Nicusor Constantinescu in SUA, unde a fost operat, i-ar pune viata in pericol.

Presedintele CJ Constanta arata, intr-un comunicat transmis prin intermediul avocatului sau, ca DNA il acuza ca s-ar sustrage urmaririi penale si ca a cerut arestarea sa preventiva, desi el a fost operat si se afla intr-un spital din SUA.

Reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au transmis presei scrisoarea depusa la instanta din partea unitatii medicale in care se explica ce interventii a suferit Nicusor Constantinescu si care este starea sa actuala de sanatate.

“Am avut placerea sa ofer ingrijire medicala domnului Nicusor Daniel Constantinescu aici, la Spitalul Johns Hopkins. Dupa cum probabil stiti deja, dansul a fost diagnosticat cu cancer agresiv de prostata care a fost avansat local si a invadat veziculele seminale pe langa scorul 9 pe scara Gleason. Dupa o discutie legata de riscuri, beneficii si alternative, dumnealui a suferit o prostatectomie radicala asistata robotic Da Vinci cu limfadenectomie pelvina in data de 12 aprilie 2014. In timpul operatiei au fost scoase prostata, veziculele seminale si ganglionii limfatici pelvini. Rezultatul a confirmat o forma agresiva de cancer in cazul acestui pacient tanar. Initial, pacientul s-a simtit bine, dar din pacate a suferit o pierdere anastomotica vezico-ureterala pe langa un limfocel, necesitand amplasarea prelungita a doua catetere. Cateterul urinar a fost scos in data de 15 mai, iar cateterul abdominal (limfocel) este inca montat asteptandu-se resorbirea lichidului limfatic. Asa cum era de asteptat, pacientul se confrunta in prezent cu incontinenta urinara care este normala dupa prostatectomie radicala si poate avea o evolutie imprevizibila a recuperarii. Majoritatea barbatilor isi vor recapata controlul urinar la sase luni dupa operatie, in vreme ce in cazul altora poate dura mai mult. Din pacate, cativa pacienti nu-si vor recapata niciodata controlul urinar complet”, se arata in inceputul scrisorii semnate de catre dr. Mohamad E. Allaf, Seful clinicii de Chirurgie Robotica, din cadrul Spitalului Johns Hopkins.

Medicul explica in continuare ca Nicusor Constantinescu trebuie supus radioterapiei, dar ca aceasta procedura nu poate fi realizata in prezent deoarece au aparut unele complicatii.

“Domnul Constantinescu a fost internat in spital pentru interventia chirurgicala in aprilie si a fost internat din nou de doua ori necesitand introducerea drenei abdominale dupa ce tomografia computerizata a confirmat formarea unui limfocel asa cum s-a aratat mai sus. De asemenea, dansului i-au fost administrate antibiotice pentru o infectie si a necesitat ingrijire medicala intensiva perioperatorie. Cateterul abdominal a fost introdus in data de 3 mai 2014 si va fi scos cand drenajul scade sub 50 ml la 24 de ore. In prezent, drenajul este de aproximativ 100 ml la 24 de ore. Dat fiind patologia sa agresiva, se recomanda ca pacientul sa fie supus radioterapiei. Intrucat are inca montat cateterul abdominal, programarea consultatiei la Dr. Danny Song la sectia de radioterapie oncologica a fost anulata pentru ca nu poate fi supus radioterapiei cat timp are cateterul montat. Se recomanda, de asemenea, ca dansul sa astepte o perioada inainte de radioterapie pentru a se permite vindecarea tesuturilor inainte de expunerea la radiatii. (…) Tratamentul pe baza de radiatii este intensiv si va avea o durata de circa 6-8 saptamani dupa scoaterea cateterului”, mai sustine medicul de la spitalul american.

In incheierea scrisorii, specialistul de la Spitalului Johns Hopkins avertizeaza ca o intrerupere in acest moment a ingrijirii medicale in cazul lui Nicusor Constantinescu ar compromite major starea sa de sanatate si poate anula progresul facut in recuperarea sa.

In 27 mai, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, alaturi de el fiind deferit justitiei directorul RAJDP Constanta, Adrian Gambuteanu, dupa ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Potrivit DNA, Gambuteanu, in calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP) Constanta, cu ajutorul lui Nicusor Daniel Constantinescu, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a refuzat, in mod repetat, sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare efectuarii controlului de specialitate programat in 2011, 2012 si 2013. Astfel, arata procurorii, nu a mai fost posibila efectuarea consecutiva a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.

O alta acuzatie adusa in acest dosar se refera la faptul ca in perioada 2007-2014, presedintele Consiliului Judetean Constanta nu a prelungit 11 certificate de urbanism si autorizatiile de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale.

Intr-un alt dosar, in 25 aprilie, seful Consiliului Judetean Constanta a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu in forma continuata, el fiind acuzat ca, in perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

Constantinescu este cercetat, in alt dosar, pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

Nicusor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri in care mai sunt acuzati primarul Radu Mazare si alte 35 de persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img