vineri, 19 aprilie, 2024

Nissan intentioneaza sa inceteze productia a doua modele Infiniti, fabricate la uzina companiei din Sunderland

Distribuie:

Publicat:

Producătorul de automobile Nissan intenționează sa înceteze producția a două modele Infiniti, fabricate la uzina companiei din Sunderland, Marea Britanie, potrivit mediafax.

Această acțiune face parte dintr-un plan mai mare, care implică înlăturarea mărcii Infiniti din Europa de Vest. Anul trecut pe piaîa din Vestul Europei s-au vândut 5800 de mașini Infiniti. În consecință, vehiculele Q30 și QX30 nu vor mai fi construite în Marea Britanie.

Nissan nu a spus câte locuri de muncă vor fi afectate de această mișcare, dar a spus că va discuta despre orice eventuale consecințe cu angajații. Compnia a anunțat, recent, că va înceta și fabricarea modelului X-Trail la Sunderland, producția urmând a fi mutată în Japonia.

„Europa de Vest rămâne regiunea cea mai provocatoare și mai competitivă pentru mașinile premium”, a declarat Trevor Hale, purtătorul de cuvânt al companiei Infiniti.

În schimb, Nissan intenționează să promoveze marca Infiniti pe piețele din SUA și din China.

În SUA intenționează să se concentreze pe modelele utilitare sportive ale companiei, iar în China Infiniti intenționează să lanseze cinci vehicule noi.

Gama de autoturisme Infiniti va deveni electrică, iar fabricarea modelelor cu model diesel le va înceta, a spus un reprezentat al companiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img