joi, 28 martie, 2024

Nissan Qashqai cautat in Germania, depistat la P.T.F. Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat cu cetatean R. Moldova care intentiona sa scoata din spatiul Uniunii Europene un autoturism in valoare de aproximativ 90.000 lei, utilizand documente false.

Din cercetarile efectuate, s-a stabilit ca masina a fost declarata ca fiind furata, de catre autoritatile din Germania, in aceeasi zi in care a fost oprita la punctul de frontiera.

Miercuri, 01 februarie, in jurul orei 20.30, in  Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat pentru a iesi din tara, cetateanul din R. Moldova Ivan P., in varsta de 46 de ani, conducand un autoturism marca Nissan Qashqai, inmatriculat in Germania.

Cu ocazia verificarii documentelor autoturismului, politistii de frontiera au constatat ca certificatul de inmatriculare si cartea de identitate prezentate la control figureaza in bazele de date ca fiind furate in alb din Germania, din luna noiembrie 2010.

Avand in vedere cele constatate, au fost aprofundate verificarile, iar in urma acestora s-a stabilit ca autoturismul in cauza a fost inchiriat legal de catre un cetatean azer de la o societate de profil din Germania si ca nu avea dreptul sa circule in afara teritoriului Germaniei, fapt pentru care reprezentantii societatii au solicitat retinerea mijlocului de transport. Societatea in cauza a reclamat disparitia autoturismului autoritatilor de politie din Germania, iar in data de 02.02.2017,  autoturismul in cauza a fost semnalat ca fiind furat din Germania de catre autoritatile germane.

Cu privire la aspectele constatate, Ivan P. a declarat ca a preluat autoturismul din Praga si trebuia sa-l predea unei persoane necunoscute in Chisinau, in data de 02.02.2017, fara a avea cunostinta despre faptul ca acesta este cautat de autoritati sau implicat in vreun litigiu.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunilor de furt, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals iar autoturismul, in valoare de 90.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Vaslui in vederea continuarii cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img