vineri, 29 martie, 2024

Noapte de foc la Iași! Interlopul care a împușcat un rival a fost încolțit de mascați! De acum începe coșmarul în Păcureț! – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii din Iași au reușit să-l prindă pe bărbatul care și-ar fi împușcat un rival. Sâmbătă seara au fost percheziții în mai multe locații pentru ca oamenii legii să pună mâna pe individ. După ce a fost prins, bărbatul a spus că nu a tras cu arma și a cerut inclusiv să fie ridicate probe pentru a dovedi asta

Noapte de foc la Iași. După ce a izbucnit scandalul în Păcureț, nu a mai fost liniște. Sâmbătă seara au fost efectuate mai multe percheziții pentru ca interlopul care și-a împușcat un rival să fie prins. Leonard Costache a fost depistat și încătușat. În tot acest timp, la poarta Parchetului din Iași și-au făcut apariția zeci de persoane de etnie romă pentru a-l susține pe interlop. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au pus deja cap la cap și concluziile anchetei desfășurate.

„Pe 9 ianuarie, partea vătămată, un bărbat de 40 de ani, și mama acestuia au mers pe strada Rediu, din zona Păcureț, municipiul Iași, unde deja avea loc un conflict într-o familie de etnie romă cu privire la faptul că o tânără refuza să se întoarcă la concubinul ei. La un moment dat, inculpatul, în vârstă de 41 de ani a scos un pistol și a început să tragă mai multe focuri, unul dintre proiectile lovind partea vătămată în zona toracică anterioară”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

A fost reținut

În urma incidentului, un martor a telefonat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și a cerut intervenția Serviciului de Ambulanță Județean. La fața locului a sosit un echipaj, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la spital, unde aceasta a fost operată. Medicii au scos nu doar cartușul din corpul victimei, ci și aproximativ 200 de mililitri de sânge și au stabilizat victima.

„După incident, inculpatul a dispărut de la fața locului, el fiind găsit pe data de 11 ianuarie. În jurul orei 22:30, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. De asemenea, procurorul care se ocupă de caz a întocmit o propunere de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor”, a mai subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Scandal după judecata țigănească

Vineri dimineața, puțin după ora 5:00 a început scandalul între două familii de țigani înstăriți din Păcureț. Nu totul s-a întâmplat din senin. Conflictul a izbucnit în urmă cu ceva timp și a „ars” mocnit până ieri. Totul a început după cei doi tineri din familii diferite s-au cuplat și s-au căsătorit. De o vreme lucrurile nu au mai mers între ei și au ajuns să se despartă. După legile țigănești nescrise, când se ajunge la o astfel de situație, lucrurile pot degenera extrem de ușor. Pentru a ajunge la o înțelegere, cele două familii au ajuns la judecata țigănească. Ceea ce s-a stabilit acolo nu a fost chiar pe placul membrilor celor două familii, iar vineri dimineața s-au războit.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani pe nume Costică M. a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost împușcat. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor, iar sub coordonarea procurorului de caz au făcut verificări. Costache se pare că nu a stat prea departe de problemele cu legea, iar vineri dimineața ar fi coborât dintr-un autoturism Mercedes, ar fi fluturat un pistol și l-ar fi împușcat pe unul dintre membrii familiei rivale. După ce a tras, Costache s-a făcut nevăzut. Ancheta nu este gata. Polițiștii nu au găsit arma cu care s-a tras. Oamenii legii sunt acum cu ochii în patru. Poate apărea oricând un nou scandal între cele două familii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img