sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Noi acuzatii la adresa Episcopului de Husi. E INCREDIBIL ce obligatii aveau preotii din subordinea sa

Distribuie:

Publicat:

Cu noua zile inaintea sinodului extraordinar convocat in plin scandal legat de moralitatea preotilor romani, apar noi acuzatii la adresa episcopului de Husi, surprins in ipostaze extrem de intime cu tineri prelati. Despre escapadele nedemne de un preot vorbesc in exclusivitate, doi fosti apropiati ai episcopului Corneliu. Preotii reclama si ca au fost obligati sa plateasca sume importante drept biruri.
” Stiam si eu despre ce se intampla, de cand se pregatea filmarea pentru el. Preotul care a facut filmarea mi-a spus de avansurile pe care i le facea mergand la el in apartament. Eu nu am crezut de lucrurile astea pana nu am vazut filmarea”, a declarat un apropiat al Episcopului de Husi. Preotii din subordinea Episcopului au mai reclamat si faptul ca au fost obligati sa cumpere un tablou cu portretul preotului Corneliu, in valoare de 500 de lei. 
Parohii ar fi fost obligati sa cotizeze sume prea mari pentru o panza fara de care nu s-ar fi putut oficia liturghia.
 Potrivit unor surse din BOR, citate de antena3.ro, inaltii prelati sunt hotarati sa ia o decizie drastica in privinta lui Corneliu Barladeanu, asa ca nu este exclus sa il cateriseasca. Doar ca soarta lui va fi decisa prin vot. Un singur ierarh si-a anuntat absenta, insa din cauza unor probleme de sanatate.

Singura solutie pentru Episcopul Husilor e caterisirea (…). Biserica isi are justitia proprie, dar sunt anumite lururi care pot fi de resortul statului, cele care sunt fapte penale (…). In biserica exista fenomenul de episcopocratie unde dicteaza consiliul, se formeaza o camarila. Acest fenomen are vechi radacini”, a declarat pentru Antena 3, Dan Ciachir, scriitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img