vineri, 29 martie, 2024

Noi acuzatii la adresa Facebook! Compania a dezvaluit date personale

Distribuie:

Publicat:

O comisie parlamentara britanica a acuzat miercuri Facebook ca a dezvaluit date personale ale utilizatorilor sai catre unele companii.

Parlamentarii britanici isi sprijinina acuzatiile pe mai mult de 200 de pagini de email-uri interne ale gigantului american, relateaza AFP. Facebook a respins aceste acuzatii. 'Publicarea acestor documente este in interesul publicului', a afirmat Damian Collins, presedintele Comisiei pentru mediul digital, cultura si mass-media (DCMSC) din Camera Comunelor.

'Ele ridica intrebari importante despre modul in care Facebook gestioneaza datele utilizatorilor sai, despre politicile sale in materie de colaborare cu dezvoltatorii de aplicatii si despre cum isi exercita pozitia dominanta pe piata social media', a adaugat el. Facebook se afla de cateva luni in vizorul acestei comisii in cadrul unei anchete asupra fenomenului 'fake news' (stiri false).

Cateva 'probleme-cheie'

Saptamana trecuta, presedintele comisiei i-a cerut unui responsabil al retelei sociale sa explice continutul emailuri-lor interne ale Facebook confiscate de la compania americana Six4Three, care au la origine o plangere formulata in Statele Unite si au fost obtinute in cadrul unei proceduri parlamentare rar utilizate. 'Nu credem ca am primit raspunsuri sincere de la Facebook in legatura cu aceste probleme importante. De aceea publicam documentele', a declarat miercuri Damian Collins.

Facand un rezumat al celor 250 de pagini de documente, care include email-uri trimise de seful Facebook Mark Zuckerberg, Collins a ridicat cateva 'probleme-cheie'. El a afirmat ca Facebook a incheiat acorduri cu unele companii pentru a le permite 'accesul deplin la datele prietenilor utilizatorilor' retelei sociale, desi gigantul american a anuntat in 2015 ca a pus capat acestor practici. Contactat de AFP, Facebook a spus ca 'nu a vandut niciodata datele cuiva'. Documentele publicate miercuri 'sunt prezentate intr-un mod foarte inselator, fara prezentarea contextului', a declarat un purtator de cuvant al gigantului american.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img