joi, 25 aprilie, 2024

Normele privind aplicarea legii votului prin corespondenta, adoptate de Guvern

Distribuie:

Publicat:

Cetatenii romani cu drept de vot care au domiciliul sau resedinta in strainatate isi vor putea exercita dreptul electoral prin corespondenta incepand cu alegerile parlamentare din acest an, in conditiile in care Guvernul a adoptat, joi, o hotarare privind aplicarea legii votului prin corespondenta.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul a stabilit modelele, dimensiunile si conditiile de realizare a documentelor necesare exercitarii dreptului de vot prin corespondenta, care sunt transmise alegatorului.

De asemenea, potrivit Legii privind votul prin corespondenta, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va incheia cu Posta Romana contractul privind confectionarea documentelor necesare exercitarii dreptului de vot prin corespondenta si a serviciilor postale aferente procesului electoral.

“Actul normativ mai reglementeaza cuantumul indemnizatiilor pentru activitatea membrilor birourilor electorale pentru votul prin corespondenta si a personalului tehnic auxiliar al acestora. Astfel, presedintele biroului electoral pentru votul prin corespondenta si loctiitorul acestuia vor primi cate o indemnizatie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, iar membrii birourilor electorale si personalul tehnic auxiliar cate 65 de lei pentru fiecare zi de activitate”, mai informeaza Executivul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img